Läs om vår hantering av Covid-19.

[wpdreams_ajaxsearchlite]
Elever som äter frukost på skolan

Praktiska Kristianstad satsar på individuell hjälp

Vi har pratat med Lena Bergh, rektor på Praktiska Gymnasiet Kristianstad om vad det bästa med hennes skola är, varför man ska besöka deras öppet hus och hur de började med frukost på skolan.

Varför började ni med frukost på skolan?

Vi började med frukost för att det är viktigt att starta dagen bra, som elev behöver du bra energi inför skoldagen. Oavsett hur dagen börjat för dig, har du möjlighet att sätta dig ner en stund och äta frukost innan lektionerna börjar.

Vad innebär det att vara lärling? 

Under din gymnasietid kommer du att praktisera på ett företag inom ditt yrkesområde, hälften av din skoltid. Du får 1000 kr mer från CSN varje månad när du praktiserar – utöver ditt vanliga studiemedel.

Vad är det bästa med din skola?

Det bästa med Praktiska Gymnasiet Kristianstad är att vi är en liten skola där alla elever är synliga, du får individuell hjälp. Vi erbjuder läxhjälp varje vecka. Det går täta bussförbindelser till vår skola och skolmaten är riktigt bra, eftersom du får äta på en restaurang med möjlighet att välja 5 olika rätter bl a en asiatisk buffé, alltid en vegetarisk rätt, alltid en kött och fiskrätt. Vi lägger alltid Idrottslektionen sist, så att du kan åka direkt hem om du inte vill duscha i idrottshallen.

På vår skola går både tjejer och killar, vilket ger en trevlig sammansättning och balans på skolan. Vi bjuder in externa aktörer som bank, Fackförbund olika organisationer som håller i föreläsningar om saker som stärker dig som elev. Du får också utbildning i att driva ett UF företag.  Du har möjlighet att påverka skolan genom att gå med i elevkåren som driver olika frågor som handlar om vår skola.

Varför ska man besöka ert öppet hus?

På vårt Öppet Hus får du möjlighet att träffa samtliga lärare, du kan ställa frågor till t e x ansvarig för just det program som du är intresserad av. Du får se hur skolan ser ut, och  besöka de olika salarna där du utför ditt yrke.

Varför ska man söka till din skola?

Att gå på Praktiska Gymnasiet Kristianstad ger dig en bra start inför ditt yrkesliv, men även en grund för studier på Högskola. Du ska välja oss om du vill komma ut och jobba direkt. Du har praktik varje vecka inom din bransch. En stor andel av våra elever får jobb på sina praktikplatser. Vi har nolltolerans mot kränkningar och mobbning, eftersom vi är en liten skola finns det vuxna som ser och hör allt och kan därför motverka att kränkningar och mobbning förekommer. Vi har en familjär stämning på skolan, där alla vet vem du är. Du har möjlighet att driva ett UF företag i åk 3. Som avslutning på åk 3 åker alla blivande studenter till Liseberg som en sista aktivitet innan 3:orna skiljs åt – det är en av våra traditioner. 

 

Alla nyheter