[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Norrköping!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Norrköping! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Såhär gör du för att söka till Praktiska Gymnasiet Norrköping!

Såhär gör du för att söka till Praktiska Gymnasiet Norrköping!

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Under sommaren är det till vår rektor Patrik Franzén du hör av dig.

Rektor
Patrik Franzén
Tel: 0761-03 76 45
patrik.franzen@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2021

Måndag den 16 augusti hälsar vi alla antagna elever välkomna!

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Norrköping

Praktiska Gymnasiet i Norrköping är en flexibel skola som erbjuder dig möjligheten att välja mellan skolförlagd utbildning eller att läsa som lärling, och för att öka dina möjligheter till en anställning direkt efter avslutade studier erbjuder vi även hjälp när det är dags för körkort.

För att lyckas med dina studier är det viktigt att du orkar med en hel dag i skolan eller ute på din APL-plats. Vi dukar därför upp en enklare frukost varje dag i skolan, så att du får all energi du behöver.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Norrköping här

 

Hur är det att plugga

på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska Gymnasiet Norrköping och våra program.

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser och kolla på filmer från Praktiska Gymnasiet Norrköping!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och Anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked. Glöm inte att svara på antagningsbeskedet så snart som möjligt.

3
augusti

Reservantagningen startar.

14
september

Reservantagningen avslutas.