[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Norrköping!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Norrköping! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Norrköping.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss kan du antingen kontakta skolan eller Gymnasieantagningen Norrköping på: gymnasieantagningen@norrkoping.se.
Det finns också en artikel på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Norrköping ska du kontakta oss på skolan direkt eller Gymnasieantagningen Norrköping. Du når dem på gymnasieantagningen@norrkoping.se.

När tar skolan över antagningen?
Skolan tar över antagningen den 16 september. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Peter Warma, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Under sommaren är det vår rektor Peter Warma som besvarar alla dina frågor.

Rektor
Peter Warma
Tel: 076-103 76 45
peter.warma@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2023

Torsdag den 17 augusti hälsar vi alla antagna elever välkomna!

Under de första dagarna kommer du som nyantagen att få vara med på ett upprop där du får träffa dina nya klasskompisar och lärare. Sedan kommer vi att ha roliga aktiviteter tillsammans för att lära känna varandra.

Under dina tre år hos oss kan du se fram emot en härlig gemenskap och lärofyllda arbeten.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Norrköping

Praktiska Gymnasiet i Norrköping är en flexibel skola som erbjuder dig möjligheten att välja mellan skolförlagd utbildning i våra fina lokaler eller att läsa som lärling, och för att öka dina möjligheter till en anställning direkt efter avslutade studier erbjuder vi även hjälp när det är dags för körkort. Vi har duktiga och engagerade lärare som arbetar för att du som elev och person ska få de bästa möjligheterna att utvecklas så mycket som möjligt.

För att lyckas med dina studier är det viktigt att du orkar med en hel dag i skolan eller ute på din APL-plats. Vi dukar därför upp en enklare frukost varje dag i skolan, så att du får all energi du behöver.

Varmt välkommen till oss!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Norrköping här

 

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och Anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked. Glöm inte att svara på antagningsbeskedet så snart som möjligt.

3
augusti

Reservantagningen startar.

14
september

Reservantagningen avslutas.