[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nacka!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Nacka! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Nacka.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss kan du antingen kontakta skolan eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på:08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.
Det finns också en artikel på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Nacka måste du kontakta oss på skolan direkt eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Du når Gymnasieantagningen på:08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

När tar skolan över antagningen?
Skolan tar över antagningen den 9 augusti. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Malin Bellander, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor. I sommar är det till vår rektor Malin Bellander du hör av dig.

Rektor
Malin Bellander
Tel: 070-980 49 39
malin.bellander@praktiska.se

Skolstart hösten 2021

Måndagen den 23 augusti börjar skolan för våra nyantagna elever i åk 1.

Vi börjar veckan med tre uppstarts-dagar där du lär känna din mentor, din yrkesklass och klassen du har dina gymnasiegemensamma ämnen med. Du kommer också få prova på ditt yrke, se dig om i skolan och träffa alla lärare. Vi startar med ordinarie schema den 26 augusti.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Nacka

Hos oss får du en lärlingsutbildning som leder till jobb! Och 3 av dina bästa skolår med engagerade lärare och massa nya kompisar. Långa och lärorika dagar med mycket praktiskt arbete. Teori varvas med praktiskt arbete och praktik (APL). Och så klart gör du APL 2-4 dagar i veckan hela din utbildning hos oss!

Vi erbjuder IMY (Yrkesintroduktion) på alla program förutom El- och energiprogrammet. På IMY kan du även välja Barn- och fritidsprogrammet.

Och du, vi har en nybyggd barberarsalong!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Nacka här

Elevhistorier från vårt gymnasium i Nacka

Läs vad våra elever tycker om Praktiska Gymnasiet Nacka

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser och kolla på filmer från Praktiska Gymnasiet Nacka!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

16
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

3
augusti

Reservantagningen startar.

12
augusti

Reservantagningen avslutas.