[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Märsta!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Märsta! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Just nu har vi ett fåtal platser kvar hos oss på bland annat Försäljning och service, Barn och fritid, El- och energi och Bygg- anläggning. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Märsta.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.
Du kan också läsa artikeln på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Märsta måste du kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 14 augusti tar skolan över reservantagningen. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till oss på skolan, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakt i sommar

Har du några funderingar under sommaren kan du vända dig till vår rektor Clara Norlin om du undrar något om skolanprogrammen eller har andra frågor.

Clara Norlin, rektor
clara.norlin@praktiska.se
070-245 51 50

 

Bild av elever

Skolstart hösten 2023

Den 22 augusti kl. 9.00 börjar skolan för våra nyantagna elever i åk 1. Åk 2 & 3 börjar terminen den 23 augusti, åk 2 kl. 9 och åk3 kl. 10

Under den första veckan kommer elever i alla årskurser att få vara med på roliga aktiviteter för att lära känna varandra. Du kommer självklart också få träffa dina nya klasskompisar och lärare. Du kommer också att få all information som du behöver inför att börja plugga hos oss.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Märsta

Hos oss är alla varmt välkomna till gemenskapen, och som elev har du massor att se fram emot! Du kommer lära dig allt kring det yrke du valt, få nya vänner – vänner för livet och du kommer utvecklas och växa både personligt och kunskapsmässigt. Blandningen mellan praktik och teori som du får som lärling är uppskattad av våra elever. Här får du 3 underbara år tillsammans med grymt bra pedagoger och lärare.
Och du, maten är utsökt!

 

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Märsta här

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Barn och Fritid

Vi är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och personer med olika förutsättningar i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

4
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

19
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

1
augusti

Reservantagningen börjar.

13
augusti

Reservantagningen avslutas.