[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Malmö Norra

Framtidsgymnasiet Malmö har bytt namn till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesbildningar.

Vi har en skön stämning på skolan med härlig gemenskap och en trygg studiemiljö där alla blir respekterade för den man är och vill vara. Det är viktigt att du trivs och kan slappna av och när du pluggar och vi tar din arbetsmiljö på största allvar. På vår skola är alla viktiga och vi bryr oss om varandra.

Behöver du jobba i mindre grupp eller för dig själv kan du gå till studieverkstaden, där finns det lärare som kan ge dig extra hjälp och stöd. Vi har en uppskattad restaurang där vi serverar frukost, lunch och fika. Det finns också ett gym och flera pingisbord som ofta används både på idrottslektioner och under raster. Allt för att du ska känna dig som hemma!

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Alla våra program ger dig goda möjligheter till framtida jobb. Vi har fem stora verkstäder och en stor körgård, en lastkaj och många olika lastbilar.

Praktik (APL)

Vi har nära samarbete med många företag i Malmö och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Elever och lärare som sätter ihop rör på VVSprogrammet
Ikon som ska efterlikna en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna ett universitet

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

Ikon som ska efterlikna ett certifikat

Certifikat och Utbildningar

Vi erbjuder bland annat truckkort, liftutbildning, elsäkerhet och höghöjdsutbildning.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Malmö Norra?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Malmö Norra