[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Malmö Limhamn!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2022?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du i första hand vända dig till SYV på din grundskola. Du kan också kontakta Gymnasieantagningen på: 040-34 33 90 eller antag@malmo.se.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Malmö City måste du kontakta din grundskolesyv eller Gymnasieantagningen på: 040-34 33 90 eller antag@malmo.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 16 september tar vi som skola över ansvaret för reservantagningen. Om du har frågor om antagningen ska du höra av dig till vår rektor Ing-Marie Ek, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Även under sommaren finns det möjlighet att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Nedan hittar du kontaktuppgifter till vem som är tillgänglig på skolan under sommaren.

Vecka 25 och 26
Ing-Marie Ek, rektor
0702 – 07 47 84
ing-marie.ek@praktiska.se

Vecka 27 och 28
Semesterstängt

Vecka 29 och 30
Annette Hagen, administratör
0725 – 16 00 61
annette.hagen@praktiska.se

Vecka 31 och 32
Susanne Haapala, biträdande rektor
0703 – 99 47 23
susanne.haapala@praktiska.se

Skolstart hösten 2022

Åk 1 börjar torsdag 18/8 kl 10.00.
Åk 2 och 3 börjar fredag 19/8 kl. 8.30.

Du som ny elev hos oss kommer ha introduktionsvecka den första veckan med gemensamma utflykter och teambuilding. Du kommer få tid att lära känna dina nya lärare och klasskamrater. Du introduceras till ditt program och får reda på hur första terminen är planerad. Vi har rundvandring på skolan och så småningom går vi över till ordinarie schema.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Malmö Limhamn

Hos oss får du tre fantastiska och roliga skolår! Vi har engagerade lärare som gör allt för att du ska lyckas, och våra utbildning leder ofta till anställning direkt efter studenten. Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn är en lugn skola med stor gemenskap där du får lov att vara dig själv.

HUR ÄR DET ATT PLUGGA PÅ PRAKTISKA?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser och kolla på filmer om Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Naturbruk

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked

23
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

6
augusti

Reservantagningen börjar

15
september

Reservantagningen slutar

16
september

Skolan tar över reservantagningen