[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Malmö City!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Malmö City! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har några platser kvar på flera av våra program. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Malmö City.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du i första hand vända dig till SYV på din grundskola. Du kan också kontakta Gymnasieantagningen på: 040-34 33 90 eller antag@malmo.se.
Du kan också läsa artikeln på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Malmö City måste du kontakta din grundskolesyv eller Gymnasieantagningen på: 040-34 33 90 eller antag@malmo.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 16 september stänger Antagningsenheten och skolan tar över reservantagningen. Kontakta oss på skolan för att få hjälp, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor. Tveka inte utan kontakta vår rektor Claes Calmram (v.27-28) eller biträdande rektor Nina Warngård (v.29).

Rektor (v.27-28)

Claes Calmram
tel: 0760-50 96 82
claes.calmram@praktiska.se

Biträdande rektor (v.29)
Nina Warngård
tel: 0768-37 82 93
nina.warngard@praktiska.se

Skolstart hösten 2023

Vi hälsar alla nyantagna elever välkomna 17 augusti kl 09.00. Årskurs 2 och 3 välkomnar vi tillbaka den 21 augusti.

Första veckan kommer du i årskurs 1 få tid att lära känna dina lärare och klasskamrater. Du introduceras till ditt program och får reda på hur första terminen är planerad. Vi kommer även att ha teambuildning med olika aktiviteter där vi får chans att lära känna varandra bättre. Vi besöker också våra verkstäder och vår matsal där lunchen på skolan serveras.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Malmö City

Vi är en skola med stor gemenskap och god stämning. Hos oss blir våra elever sedda och hörda. Vi arbetar med att förbereda varje elev för arbetslivet genom att ge eleverna teorikunskap och arbetslivferfarenhet på samma gång. Här möts man av såväl undervisande lärare som brinner för att göra en skillnad för just dig samt skolpersonal som tror på att just du kan lyckas. Du blir  även högskolebehörig efter tre roliga år hos oss!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Malmö City här

 

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Barn och Fritid

Vi är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och personer med olika förutsättningar i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

23
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

8
augusti

Reservantagningen börjar

9
augusti

Nu kan du göra sent omval.

12
september

Den sena omvalsperioden slutar. Nu kan du inte göra fler ändringar.

15
september

Reservantagningen stänger