[wpdreams_ajaxsearchlite]

Praktiska Luleå får nya lokaler

Praktiska Luleå flyttar under sommaren till nyrenoverade skollokaler på Ålgatan 10. Nu får yrkesgymnasiet plats att växa och starta nya utbildningar.

– Jag och mina kollegor ser verkligen fram emot flytten i sommar. Vi samlar nu alla våra viktiga yrkesprogram i samma byggnad, vilket kommer leda till ännu bättre gemenskap, inkludering och förståelse för olika yrkesinriktningar, säger Fredrik Carlsson, rektor för Praktiska Gymnasiet i Luleå.

Bilfirman Åke Eriksson huserade tidigare i lokalerna på Ålgatan 10, som nu renoveras för fullt enligt skolans behov och önskemål. I samband med flytten får gymnasiet nya lektionssalar och moderna verkstäder, helt anpassade efter skolans nio olika yrkesinriktningar.

Praktiska Luleå som idag har 260 elever får nu plats att växa och kommer att kunna ta emot fler elever till nästa läsår.

– Vi kommer fortsätta att vara den lilla gymnasieskolan där eleverna blir sedda och trivs. Våra lärare finns tillgängliga i uppehållsrum, elevfik samt i korridorerna mellan lektionerna, så ska det fortsätta att vara, säger Fredrik Carlsson.

Enligt Fredrik Carlsson råder det stor brist på utbildad arbetskraft inom många av de yrken som skolans utbildningar leder till. De flesta av skolans elever går som lärling, vilket innebär att de har ett jobb direkt efter gymnasiet, om de inte väljer att gå vidare till studier på högskola.

För mer information om Praktiska Luleå, kontakta gärna rektor Fredrik Carlsson.

Alla nyheter