[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Linköping!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Linköping! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Linköping.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta Gymnasieantagningen Linköping på: gymnasieantagningen@linkoping.se. De har stängt mellan 6/7 – 26/7 och då hänvisas alla frågor till sommar-SYV som du hittar på Gymnasiestudera.se.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Linköping måste du kontakta Gymnasieantagningen Linköping. Du når dem på: gymnasieantagningen@linkoping.se. Mellan den 6/7 – 26/7 har gymnasieantagningen stängt och då hänvisas alla frågor till sommar-SYV, du hittar dem på Gymnasiestudera.se. Tänk på att det inte görs någon gymnasieantagning under sommaren.

När tar skolan över antagningen?
Den 15 september tar skolan över antagningen. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår SYV Emilia Hjalmarsson på 0722-32 12 86 eller emilia.hjalmarsson@praktiska.se.

Kontakta oss i sommar?

Har du några funderingar under sommaren kan du vända dig till våra rektorer Joakim Hammar och Malin Carlzon-Friström. Tveka inte utan hör av dig om du har frågor om skolanprogrammen eller har andra frågor.

Rektor Praktiska Roxengatan och Attorpsgatan
Joakim Hammar
0706-50 80 72
joakim.hammar@praktiska.se

Rektor Praktiska Tannefors
Malin Carlzon-Friström
0722-23 71 42
malin.carlzon-fristrom@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2021

Skolan börjar måndag den 16 augusti kl. 09.00-10.30 för våra nya antagna elever i åk 1. Årskurs 2 och 3 börjar kl. 13.00-14.00. Vi startar direkt enligt det schema du fått på måndagen för att skapa trygghet och rutiner inför läsåret.

Praktiska Tannefors
För elever på Fordon- och transportprogrammets inriktning Transport träffas vi på Gamla Tanneforsvägen 17 A, 582 54 Linköping.

Praktiska Attorpsgatan
Elever på Handel- och administrationsprogrammet träffas på Attorpsgatan 9, 582 73 Linköping.

Praktiska Roxengatan
Bygg- och anläggningsprogrammet, Hantverksprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, El- och energiprogrammet samt Fordon- och transportprogrammets inriktning Personbil träffas på Roxengatan 11, 582 73 Linköping.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Linköping

Hos oss får du tre roliga, lärorika år med mycket kontakt ut i arbetslivet.  Vi arbetar mycket med praktik (APL) så att du står närmre arbetslivet efter de här tre åren! Praktiska Gymnasiet Linköping bygger på gemenskap och glädje, och här möter du en skola i en positiv förändring med en engagerad personalgrupp.

Varmt välkommen till den lilla skolan som är lite mer, lite bättre!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Linköping här

 

Hur är det att plugga

på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser, kolla på filmer eller gå en 3D-tur i våra lokaler på Praktiska Gymnasiet Linköping!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet. Svara på antagningsbeskedet så snart som möjligt.

3
augusti

Reservantagningen börjar.

14
september

Reservantagningen avslutas.