Du är här:

"I mitt arbete får jag jobba med det roligaste som finns"

Lärarhistoria Simon Näslund

Jag heter Simon och jobbar som lärare i engelska och religion på Praktiska Gymnasiet Sundsvall. I mitt arbete som lärare får jag jobba med det som jag tycker är bland det roligaste som finns: att hjälpa andra att lägga grunden till att kunna nå sina drömmar och mål.

När jag skulle välja gymnasieskola och inriktning ville jag arbeta med datorer och valde därför att gå ett program med inriktning mot IT. Under tiden på gymnasiet slöt jag kontakter med många nya vänner som jag fortfarande pratar och umgås med, det var en rolig tid! Att läraryrket var en bana jag kände att jag ville testa hade att göra med religionsläraren som jag hade på gymnasiet. Ämnet religionskunskap var plötsligt det roligaste och mest spännande ämnet i skolan, något som hela klassen höll med om.

Som lärare i engelska tycker jag att det är superviktigt att vi lär oss nya och främmande språk, något som jag försöker att även göra på min fritid. När vi lär oss ett nytt språk lär vi oss att se världen ur bredare ögon, och vi får möjligheten att förstå världen omkring oss på nya sätt. Det hänger helt ihop med att jag även är lärare i religionskunskap, som är lika aktuellt idag som det någonsin har varit; finns det en mening med livet, är det en slump att vi hamnat där vi hamnat, eller finns det någon annan teori? Sådant kan jag diskutera i evigheter.

Varje dag möts jag av härliga personer på skolan, och eftersom det är en relativt liten skola så känner nästan alla varandra på något plan. Under frukosten eller över ett parti biljard passar det perfekt att småprata om stort och smått, allt mellan livet och döden. Och efter döden såklart, jag är ju som sagt religionslärare.

/Simon Näslund