[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Kungsbacka!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har några få platser kvar hos oss. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Kungsbacka.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta gymnasieantagningen i Kungsbacka. De nås på telefon: 031-33 55 130 och har telefontid må-fred 9.00-10.00. Du kan även kontakta de via e-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Kungsbacka måste du kontakta SYV på din grundskola eller Antagningsenheten i Kungsbacka. Antagningsenheten hittar du på kommunens hemsida.

När tar skolan över antagningen?
Den 8 september avslutas reservantagningen och skolan tar över antagningen till eventuellt lediga platser. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Maria Sjödin, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakt i sommar

Du kan alltid höra av dig till oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller har några andra frågor. Under sommaren kontaktar du vår rektor Hasse Björklund eller administratör Sara Widengård.

Rektor
Hasse Björklund
Tel: 070-225 23 98
hans.bjorklund@praktiska.se

Administratör
Sara Widengård
Tel: 070-230 88 64
sara.widengard@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2023

De blivande årskurs 1 eleverna är varmt välkomna torsdagen den 22 augusti kl. 10.00.
Årskurs 2 och 3 börjar den 21 augusti för att sedan gå ut på praktik.

Under den första veckan fokuserar vi på att lära känna varandra och skolans lokaler. Du kommer få träffa dina klasskamrater, mentorer och alla lärare. Du kommer också att få vara med på upprop och få all information du behöver och så jobbar vi med värdegrundsövningar.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Kungsbacka

Vi har engagerad personal som brinner för sitt arbete och banar väg för elevers framtida anställning. Detta gör vi genom att erbjuda en högkvalitativ yrkesutbildning med möjlighet till högskolebehörighet. Hos oss känner alla varandra och det finns en fin gemenskap mellan personal och elever. Vi har mysiga lokaler med ett kafé som den naturliga mötesplatsen.

Välkommen till oss på Praktiska Gymnasiet i Kungsbacka. Vi ser fram emot läsår 2023/2024 tillsammans med er!  Vi önskar er en riktigt skön sommar.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Kungsbacka här

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Barn och Fritid

Vi är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och personer med olika förutsättningar i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Naturbruk

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

23
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

7
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

3
augusti

Reservantagningen börjar.

8
september

Reservantagningen slutar.