[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet naturbruk med koppel, skål med vatten och små leksaksfigurer som ska vara sköldpadda, ödla, kanin och mus.

// Naturbruk

Djurvårdare Kungsbacka

Inom inriktningen Djurvård får du lära dig om djur och deras beteenden. Efter utbildningen kan du arbeta som djurskötare inom lantbruk eller djurvårdare.

Bjud in mig till öppet hus!

Ikon för Djurvårdare
Djurvårdare

Om inriktningen Djurvård

Tycker du om djur och vill lära dig mer om deras beteenden? Som djurvårdare får du möjlighet att jobba med din passion och kan välja att specialisera dig på det du tycker är intressant. För dig som vill jobba nära naturen är detta ett bra val. Du får en inblick i djurens behov och samspelet med oss människor.

Poängplan för Djurvård hittar du längre ner på sidan ⇣

Efter studenten

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som instruktör i lydnad, hundförare, hunddagisföretagare, hunddagismedarbetare, som djurvårdare eller som egen företagare i hundbranschen. Du kommer även att få grundläggande kunskaper inom hundmassage och prova på tekniker som hundfrisör.

Praktik på gymnasiet

Under din utbildning kommer du att göra praktik (APL) på ett riktigt företag. Du får öva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifter för första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lär dig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnät med värdefulla referenser.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Praktiska Gymnasiet - Djurvård
Bjud in mig till öppet hus!

Framtida yrken

  • Djurskötare inom lantbruk
  • Djurvårdare
  • Hundskötare
  • Hästskötare

Kort info

  • Sökkod: NBDJR
  • Program: Naturbruk
  • Inriktning: Djurvård
Elever på Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med djurvård, hästhållning samt skötsel och träning av hundar.

Poängplan Djurvård

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

900
Engelska 5
100
Engelska 6
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1
100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2
100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Biologi 1
100
Entreprenörskap
100
Naturbruk
200

INRIKTNINGEN DJURVÅRD

500
Djurens biologi
100
Djuren i naturbruket
100
Djurhållning
100
Sällskapsdjur 1
100
Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

700
Programfördjupning
700

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2800

Inriktningar inom Naturbruk i Kungsbacka

Naturguide

Naturguide

Inom inriktningen Naturturism får du kunskaper om naturen och utvecklingen av hållbara naturupplevelser kring naturturism.