[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet handel och administration med en laptop, anteckningsblock, en kaffekopp och sedlar med pengar

// Handel och Administration

Handel och Service Kungsbacka

Inriktningen passar dig som vill arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Efter studenten kan du jobba bland annat som butikssäljare eller företagssäljare.

Intresseanmälan

Ikon för Handel och Service
Handel och Service

Är du intresserad av en utbildning med många möjligheter är handel och service i Kungsbacka skräddarsydd med ekonomi, administration, försäljning och service. Du får lära dig bemöta kunder, hur det fungerar att starta eget företag och fördjupa dig i marknadsföring. Efter studenten kan du få anställning inom till exempel butik eller på en säljavdelning. Hos oss har du även möjlighet att ta truckkörkort för att öka dina jobbmöjligheter.

Truckutbildning

Vi vill att din utbildning ska ge dig många möjligheter. För att du ska få en bred kunskap och bli attraktiv på arbetsmarknaden erbjuder vi alla elever att gå en truckutbildning i årskurs 2. Utbildningen är förlagd på ett lov och vi på skolan står för hela kostnaden. Det är frivilligt att gå utbildningen men något vi rekommenderar alla elever att göra. 

Utbildningen genomförs under tre heldagar på företaget Berry i Göteborg. Både teori och praktik ingår. Efter genomförd utbildning får du ett utbildningsintyg och ett TIA-kort (truckkort).

Möjligheten till truckutbildningen är nytt från i höst och något vi kommer jobba med framåt. Utbildningen ökar chanserna till att få sommarjobb och breddar vilka APL-platser eleverna kan vara på. Inom lager och internethandel är truckkunskapen viktig.

Intresseanmälan

Framtida yrken

  • Butikssäljare
  • Marknadsförare
  • Varumottgare
Elev på Handel- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Poängplan Handel och service

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Entreprenörskap
100
Servicekunskap
100
Branschkunskap inom handel och administration
100
Information och kommunikation 1
100

INRIKTNINGEN HANDEL OCH SERVICE

500
Personlig försäljning 1
100
Praktisk marknadsföring 1
100
Affärsutveckling och ledarskap
100
Inköp 1
100
Näthandel 1
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

700
Programfördjupning
700

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Har du frågor om utbildningen?

Maria Sjödin, Rektor

Maria Sjödin

Rektor

0702-252398

Inom Handel och Administration i Kungsbacka finns bara en inriktning