[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Kungsbacka

Vi är en skola i Kungsbacka som ser varje elev. Här utbildas framtidens arbetskraft i klasser med engagerade lärare som vill att just du ska lyckas.

Vi har engagerad personal som brinner för sitt arbete och banar väg för elevers framtida anställning. Hos oss känner alla varandra och det finns en härlig gemenskap mellan personal och elever. Vi har mysiga lokaler med ett kafé som den naturliga mötesplatsen.

Lärling och Praktik

I utbildningen ingår det mycket APL. Hos oss läser du som lärling vilket innebär att du har ungefär hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling kan du dessutom få 1000 kr extra i månaden av CSN. Mycket praktik gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din arbetsroll. Dessutom får du möjlighet till att skapa värdefulla kontakter för framtiden. Det gör att en hög andel av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Varmt välkommen till oss!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din gymnasietid är ute på en arbetsplats där du gör praktik (APL).

icon förställande en skola

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Kungsbacka?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka