[wpdreams_ajaxsearchlite]
Frisörelever på Praktiska Gymnasiet Västerås

Om vi skulle vinna delar vi priset med hela skolan

Praktiska Gymnasiet Västerås har chansen att bli årets frisörutbildning i Frisörföretagarnas tävling Årets frisör. Vi har pratat med Cathrin Lööf, lärare på skolan om hennes samarbete med kollegan Marita, världens bästa yrkesval och skolan motto “Tillsammans”.

Hur känns det att vara nominerad till årets frisörutbildning?

Det känns stort, ett betyg på att det vi  gör med våra elever är bra. Vi jag och Marita brinner för vårt yrke men framförallt att få vara med våra elever i deras process mot en framtid i världens bästa yrkesval.

Vad betyder det för skolan att vara nominerad?

Det betyder att vi får ett kvitto på kvalite, vi jobbar ständigt med att utvecklas vi nöjer oss aldrig med det upplägg vi har utan letar ständigt efter nya möjligheter att förbättra oss och skolan. Vi brukar säga ”När vi kan allt då ska vi lägga av”

Vad gör er frisörutbildning speciell?

Det som gör oss speciella är att vi kompletterar varandra jag och Marita, vi har styrkor och svagheter och där möts vi och stöttar, samt att vi ser alla våra elever ingen ska känna sig exkluderad eller att någon känner sig förbisedd. Att alltid mötas av en lärare som utstrålar värme och omhändertagande är superviktigt idag. När eleverna känner trygghet då kommer också ambitionen att vilja lära och framförallt att ha hög närvaro på våran skola. Vi försöker också hålla oss up to date med det senaste även om det är i största utsträckning grunder vi lär ut så behövs det inspirerande lärare som har koll på det senaste som händer i branschen, trender mm.

Vad tror du om er chanser att vinna?

Att vinna är inte det viktigaste för oss det är en stor ära att vara nominerad. De andra skolorna som vi är nominerade med håller också de hög kvalite på sina skolor. Vi brukar stråla samman på kurser och utbildningar samt så erbjuder vi våra elever att tävla och där är de andra skolorna också med och kämpar om fina placeringar. Men om vi skulle vinna så delar vi det priset med hela våran skola de andra lärarna, rektorer samt våra underbara elever som har viljan att lära.” Tillsammans” är vårt motto på skolan det är det som gör oss framgångsrika.

Alla nyheter