[wpdreams_ajaxsearchlite]

Framtidsgymnasiet och Praktiska Kristianstad bildar gemensamt gymnasium

Nästa år går Praktiska Gymnasiet och Framtidsgymnasiet i Kristianstad samman och bildar ett gemensamt yrkesgymnasium. Namnet på den nya skolan blir Praktiska Gymnasiet Kristianstad.

– Det här är en offensiv satsning på yrkesutbildningar för unga i Kristianstad. Vi investerar nu i nya skollokaler med moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna lektionssalar. Det kommer bli en helt ny skola som eleverna flyttar in i till augusti, även om utbildningarna och skolledning förblir desamma som tidigare, säger skolchef Fredrik Ericsson.

Bo Berntsson är rektor för båda gymnasieskolorna och kommer vara den som även i fortsättningen leder verksamheten efter sammanslagningen. Han ser fram emot att skolorna nästa läsår flyttar samman.

– Vi ska nu ta det bästa från båda skolorna och tillsammans skapa Kristianstads bästa yrkesgymnasium. Vi kommer bland annat att utveckla vårt lärlingsprogram, fortsätta med gemensam elevfrukost varje morgon och givetvis se till att behålla skolornas fina gemenskap, säger Bo Berntsson.

Skolorna kommer dra nytta av och stärka varandra när de går samman till ett gemensamt yrkesgymnasium, vilket kommer att vara positivt för eleverna på skolorna. I augusti 2021 flyttar verksamheterna in i gemensamma lokaler på Stridsvagnsvägen 7, där Praktiska Gymnasiet finns sedan tidigare. Men först ska Midroc, som är fastighetsägare, renovera och bygga ut lokalerna för att skapa plats för skolornas olika program och inriktningar.

– Vi på Midroc Properties är mycket stolta över att göra den här satsningen tillsammans med AcadeMedia. Att kunna erbjuda anpassade lokaler till praktisk gymnasieutbildning är precis den typen av möjligheter som vi skapar genom att vara en aktiv utvecklare av attraktiva samhällsfastigheter, säger Maria Ekström, Affärschef Midroc Properties.

 

Alla nyheter