[wpdreams_ajaxsearchlite]

Storsatsning hos Praktiska Karlstad

Praktiska Gymnasiet i Karlstad storsatsar på yrkesutbildning. Gymnasiet bygger nu om och utökar sina skollokaler för att ge eleverna nya teorisalar, moderna verkstäder och ytor att umgås på.

Satsning på yrkesutbildningar för unga

Första delen av nybygget står redan klart och gymnasiet har hunnit flytta in på plan tre i fastigheten på Packhusgatan 1a mitt i centrala Karlstad.

– Det här är en offensiv satsning på yrkesutbildningar för unga i Karlstad. Våra elever är eftertraktade på arbetsmarknaden och de flesta får jobb direkt efter gymnasiet. Vi vill skicka en tydlig signal till eleverna att vi satsar på dem och på deras yrken, säger Tobias Ejdeholm, rektor på Praktiska Karlstad.

Nytt elevcafé och nya teorisalar

Redan nu har man flyttat in på skolans nya våningsplan på 1500 kvadratmeter. Här finns bland annat nya teorisalar, ett elevcafé, el-labb, ett större bibliotek samt ett metodrum för eleverna på Vård och omsorgsprogrammet.

I februari startar andra delen av satsning som omfattar ytterligare 500 kvadratmeter på plan fyra i fastigheten. Det ska nu totalrenoveras och anpassas efter skolans behov. Ännu fler nya teorisalar och rastutrymmen kommer att stå klara lagom till terminsstart i augusti.

Moderna yrkeslokaler

Till sommaren kommer man att fortsätta med del tre av satsningen. En verkstadslokal i närområdet kommer då att byggas om för att skapa moderna yrkeslokaler för eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordonsprogrammet och Industriprogrammet.

– Vi samlar nu hela skolan i samma område, vilket kommer leda till ännu bättre gemenskap och inkludering. Vi är lyriska över de fräscha lokalerna som vi precis flyttat in i och är glada att även kunnat satsa på nya skolmöbler och utrustning. Det känns fantastiskt att få vara med och skapa Karlstads bästa yrkesgymnasium, säger Tobias Ejdeholm.

Intresserad av Praktiska Gymnasiet Karlstad?

Hos oss på Praktiska Gymnasiet i Karlstad hittar du följande yrkesinriktade program: Barn och fritid, Bygg och anläggning, El och energi, Fordon och transport, Handel och administration, Industriteknik, Introduktionsprogram, Vård och omsorg.

Idag studerar 260 elever på Praktiska Karlstad. När skollokalerna är fullt utbyggda kommer skolan ha plats för cirka 300 elever.

Vill du veta mer om vår skola? Kontakta gärna rektor Tobias Ejdeholm.

Alla nyheter