[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Jönköping

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Jönköping! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har platser kvar på inriktningarna Försäljning och service, Bageri och konditori och Ridskolecoach. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Jönköping.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du vända dig till SYV på din grundskola. Du kan också kontakta Gymnasieantagningen i Jönköping på: 036-10 50 00 eller gymnasieantagningen@jonkoping.se.
Det finns en artikel att läsa på BytaGymnasium.se som ger mer information om att byta gymnasium.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Jönköping måste du kontakta din grundskolesyv eller Gymnasieantagningen i Jönköping. Gymnasieantagningen når du på: 036-10 50 00 eller gymnasieantagningen@jonkoping.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 15 september tar vi som skola över ansvaret för reservantagningen. Om du har frågor om antagningen ska du höra av dig till vår rektor Magnus Boström, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Även under sommaren finns det möjlighet att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor. Det går bra att maila till vår rektor Magnus Boström om du vill veta mer.

Rektor
Magnus Boström
magnus.bostrom@praktiska.se

Skolstart hösten 2023

I år börjar samtliga elever måndag 21 augusti

Den första veckan får du chans att lära känna klasskamrater, lärare och mentorer. Du kommer även få träffa elevhälsan och ledningen. Ni i klassen spenderar mycket tid tillsammans för att lära känna varandra.

Alla som jobbar på skolan är engagerade och brinner för sitt arbete att ge dig de bästa möjligheterna till jobb efter studenten. Vi har en god gemenskap mellan personal och elever där alla känner alla.

Välkommen till vår fina, nyrenoverade skola med utrustade verkstäder!

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Jönköping

På Praktiska Gymnasiet Jönköping värnar vi om dig som elev och vi arbetar väldigt individuellt för att anpassa oss efter just dina behov. Vi vill ge dig rätt förutsättningar för att du ska lyckas med dina gymnasiestudier. Hos oss är klasserna små och gemenskapen stor!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Jönköping här

 

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Fordon och Transport

Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Försäljning och service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Naturbruk

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

Restaurang och Livsmedel

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

31
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

9
augusti

Reservantagningen börjar

15
september

Reservantagningen slutar

15
september

Skolan tar över reservantagningen