[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Jönköping

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Jönköping! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vi har platser kvar på Naturbruk, Fordon- och transport samt Bygg- och anläggning. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Jönköping.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du vända dig till SYV på din grundskola. Du kan också kontakta Gymnasieantagningen i Jönköping på: 036-10 50 00 eller gymnasieantagningen@jonkoping.se.
Det finns en artikel att läsa på BytaGymnasium.se som ger mer information om att byta gymnasium.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Jönköping måste du kontakta din grundskolesyv eller Gymnasieantagningen i Jönköping. Gymnasieantagningen når du på: 036-10 50 00 eller gymnasieantagningen@jonkoping.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 15 september tar vi som skola över ansvaret för reservantagningen. Om du har frågor om antagningen ska du höra av dig till vår rektor Magnus Boström, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Även under sommaren finns det möjlighet att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor. Det går bra att maila till vår rektor Magnus Boström under vecka 27 – 31. Däremellan finns vår SYV Jessica Raymondson under vecka 25 – 26 samt 32 – 33.

Rektor (v. 27 – 31)
Magnus Boström
magnus.bostrom@praktiska.se

SYV (v. 25 – 26 och 32 – 33)
Jessica
jessica.raymondson@praktiska.se
076 – 78 91 522

Skolstart hösten 2021

I år börjar samtliga elever måndag 23 augusti
Åk 1 9.00
Åk 2 11.00
Åk 3 13.00

För dig som börjar i årskurs 1 börjar dagen med upprop kl. 9.00 där du får lite information om skolan. Du kommer få träffa lärare, elevhälsoteamet och lära känna dina nya klasskamrater och se dig om på skolan. Du kommer få kvittera ut en egen dator och litteraturböcker. Vi kommer ha lite gemensamma aktiviteter under dagen för att lära känna varandra ännu bättre. Välkommen till en fin och nyrenoverad skola med ny svetsverkstad och byggård!

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Jönköping

På Praktiska Gymnasiet Jönköping värnar vi om dig som elev och vi arbetar väldigt individuellt för att anpassa oss efter just dina behov. Vi vill ge dig rätt förutsättningar för att du ska lyckas med dina gymnasiestudier. Hos oss är klasserna små och gemenskapen stor!

Hos oss kan du läsa Bygg och anläggning, Fordon och transport, Restaurang och livsmedel, Industriteknik och Naturbruk.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Jönköping här

 

Hur är det att plugga på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser och kolla på filmer från Praktiska Gymnasiet Jönköping.

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Naturbruk

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

Restaurang och Livsmedel

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

31
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

12
augusti

Reservantagningen börjar

15
september

Reservantagningen slutar