Bageri och Konditori
Jönköpings restaurang och livsmedelsprogram med inriktning bageri och konditori är passande för dig som tycker om att baka och skapa med händerna. Du får lära dig massor av roliga saker såsom servering, bageri, konditori och även choklad och konfektyr. Utbildningen innehåller viktiga kurser för en framtid som bagare eller konditor.
Framtida yrken
- Bagare
- Konditor

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.
Poängplan Bageri och konditori
GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN |
600 |
---|---|
Engelska 5 | 100 |
Historia 1a1 | 50 |
Idrott och hälsa 1 | 100 |
Matematik 1a | 100 |
Naturkunskap 1a1 | 50 |
Religionskunskap 1 | 50 |
Samhällskunskap 1a1 | 50 |
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1 | 100 |
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN |
400 |
Hygien | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
Service och bemötande 1 | 100 |
INRIKTNING: BAGERI OCH KONDITORI |
300 |
Bageri 1 | 100 |
Choklad och konfektyr | 100 |
Konditori 1 | 100 |
PROGRAMFÖRDJUPNING |
900 |
Programfördjupning | 900 |
GYMNASIEARBETE |
100 |
Gymnasiearbete | 100 |
INDIVIDUELLT VAL |
200 |
Individuellt val | 200 |