[wpdreams_ajaxsearchlite]
Måleri elever jobbar med lärare

En stabil grund inför ditt framtida yrkesliv

Vi har ställt några frågor till Daniel Larsson, som är rektor på Praktiska Gymnasiet Helsingborg, om bland annat vad det innebär att vara lärling, om det är lätt att få jobb efter studenten och vad som är det bästa med skolan.

Vad innebär det att vara lärling?
Att vara lärling betyder att man som elev är ute mer än 50% av sin undervisningstid hos ett företag som är kopplat till ditt yrkesval. Tanken är att få stor möjlighet till att lära sig utifrån verkliga förutsättningar. 

Vad är APL?
APL är ett arbetsförlagt lärande, där man istället för att vara i skolan hela veckan är man på en praktikplats dit läraren kommer och stämmer av att man följer sina krav och mål. Man har även en handledare som hjälper till och vet vilka moment och mål du behöver uppfylla. 

Är det lätt att få jobb efter studenten? 
Anställningsbarheten är hög efter att ha läst hos oss. Eleverna får en fot in i arbetslivet genom våran utbildning vilket är en fördel och gör det lättare att få jobb efter examen. 

Vad får man göra när man är elev för en dag hos er?
Om man är elev för en dag på Praktiska Helsingborg, får man följa med en elevambassadör under en skoldag inom det valda yrkesområdet när det arbetar praktiskt på skolan. Du får möjlighet att vara med en dag, se skolan och fråga frågor till både elever och lärare. Du får även möjlighet till att testa olika praktiska moment. 

Vad är det bästa med skolan?
Det bästa med skolan är att vi är en liten verksamhet med ett stort hjärta och våra elever i fokus. Då vi är en mindre verksamhet vill vi att alla elever ska bli sedda och hörda. 

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Helsingborg?
 För att vår skola ger dig stora möjligheter till utveckling inom det yrket du valt eller är intresserad av. Vi har bra lärare med ett stort engagemang och geren god möjlighet till arbete efter studenten. 

 

Alla nyheter