[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Halmstad

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Halmstad! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har några platser kvar på våra program, exempelvis florist. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Halmstad.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta SYV på din grundskola eller  Gymnasieantagning Halland. Du kan också läsa artikeln på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Halmstad måste du antingen kontakta SYV på din grundskola eller Gymnasieantagning Halland.

När tar skolan över antagningen?
Från och med 16 augusti är det skolan själva som tar över antagningen. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Helen Skoglund, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Hör gärna av dig till vår rektor Helen Skoglund om du har frågor om skolanprogrammen eller om du har övriga funderingar.

Rektor
Helen Skoglund
Tel: 0739-20 50 90
helen.skoglund@praktiska.se

 

Skolstart hösten 2023

Tisdag 22 augusti välkomnar vi våra nyantagna ettor kl 09:00-12:00. Årskurs 2 och 3 är välkomna tillbaka samma dag klockan 12:30-14:30.

Under första skolveckan kommer du som ny elev få träffa dina mentorer och klasskompisar. Vi kommer ha lite olika aktiviteter för att ni ska lära känna varandra. Under dagen kommer du också få information om hur våra olika system fungerar, bland annat Schoolsofft, Google Classroom och LoopMe.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Halmstad

På Praktiska Gymnasiet Halmstad har vi en skön mix av elever och en stor gemenskap. Hos oss får du tre roliga och lärorika år med mycket kontakt ute i arbetslivet. Du kommer få en fantastiskt rolig tid med mycket aktiviteter kopplat till ditt nya yrkesval.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Halmstad här

 

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Hantverk

Restaurang och Livsmedel

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

3
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

22
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

1
augusti

Reservantagningen börjar

15
augusti

Reservantagningen avslutas

16
augusti

Skolan tar över antagningen och fortsätter reservantagningen fram till 15 september