Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Digitalt öppet hus på Praktiska Göteborg

Vi såg framemot att träffa dig nu till våren. Eftersom det just nu inte går att komma till skolan och hälsa på oss vill vi gärna träffa dig digitalt.

Tack för alla trevliga besök på vårt digitala öppet hus den 15/4. Ett nytt och speciellt sätt att ses och det var roligt att träffa er alla.

Vi har samlat alla information som du kan tänkas ha inför ditt gymnasieval på den här sidan. Saknar du något eller vill veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till oss på telefon: 0703 – 41 78 56 eller mejla till: goteborg@praktiska.se

Lämna ditt telefonnummer och mejladress här så får du information om vad som händer på skolan framöver och påminnelser inför kommande events.

Längre på den här sidan hittar du information om gymnasievalet och om hur det är att gå på Praktiska Gymnasiet Göteborg.

Hoppas vi ses!

Jenny Eriksson, Studieservice.

Om gymnasievalet

Vårt mål är att din utbildning ska leda till jobb, gärna direkt efter du har tagit studenten. Här går vi igenom viktiga datum och vad du behöver tänka på under gymnasievalet.

10
december

Nu är det dags för dig att välja gymnasium. Du kan ändra ditt gymnasieval som du vill fram till den 3 februari.

3
februari

Sista dagen att söka till gymnasiet. Du får ditt preliminära antagningsbesked i april.

16
april

Nu börjar omvalsperioden. Det innebär att du kan ändra din ansökan eller göra en helt ny.

1
juni

Omvalsperioden slutar. Nu kan du inte göra fler ändringar.

25
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked.

9
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

5
augusti

Reservantagningen börjar.

3
september

Reservantagningen slutar.

Vanliga frågor

Behöver jag några förkunskaper för att gå en yrkesutbildning på Praktiska Gymnasiet?

Nej, du behöver inga förkunskaper men du behöver ha ett intresse för att lära dig yrket du vill utbilda dig till.

Vad innebär lärling?

Som lärling har du en arbetsplats som din skola. Du gör minst hälften av din gymnasietid på en arbetsplats. På de flesta av våra skolor kan du läsa som lärling, hör av dig till den skola du är intresserad av för att få reda på om skolan erbjuder lärling.

Vad är Praktiska Gymnasiet?

Praktiska Gymnasiet är 33 gymnasieskolor med yrkesutbildningar där du kan bli allt från målare till frisör. Vårt mål är att du ska ha jobb, helst direkt efter examen. Vi har 13 program, 38 inriktningar över 100 yrkesutgångar.

Vad är APL?

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande och betyder att du är ute på praktik i minst 15 veckor. Är du lärling är hälften av din skoltid APL.

Kan jag få högskolebehörighet på Praktiska Gymnasiet?

Ja, hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du har förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Mer om oss

Snacka med

SYV

Har du frågor kring ditt gymnasieval? Snacka med en SYV! På snackamedsyv.se kan du helt gratis få råd och tips kring ditt gymnasieval.

Har du frågor om våra utbildningar?

Hör av dig till Jenny Eriksson, SYV och administratör.

Jenny Eriksson, Administratör, Studieservice

Jenny Eriksson

Administratör, Studieservice

0703-41 78 56