[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Göteborg Majorna!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har platser kvar på våra program. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta SYV på din grundskola. Du kan även kontakta Antagningsenheten i Göteborg på: 031-335 51 30 eller gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se.
Det finns också en artikel på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna måste du kontakta din grundskolesyv eller Antagningsenheten i Göteborg. Antagningsenheten når du på: 031-335 51 30 eller gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se.

När tar skolan över antagningen?
Från och med den 8 september tar vi på skolan över ansvaret för antagning till eventuellt lediga platser. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår biträdande rektor Nancy Kasaa, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakt i sommar

Under sommaren är du välkommen att kontakta vår rektor, biträdande rektor eller administratör. Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor.

Rektor
Sandra Nyberg
Tel: 031-338 91 72
sandra.nyberg@praktiska.se

Biträdande rektor 
Nancy Kasaa
Tel: 031-338 91 78
kathrin.kasaa@praktiska.se

Administratör 
Jeanette Henricson
Tel: 031-338 91 67
goteborg@praktiska.se

 

Bild av elever

Skolstart hösten 2023

Våra nya antagna elever i åk 1 är varmt välkomna till oss torsdag den 17 augusti kl. 09.30. Vi har samling på skolgården och därefter upprop. Årskurs 2 börjar klockan 12.00 och årskurs 3 börjar kl. 13.00.

Vad händer första veckan i skolan?
Den första veckan får du chans att lära känna klasskamrater, lärare och mentorer. Du kommer även få träffa elevhälsan och ledningen. Ni i klassen spenderar mycket tid tillsammans för att lära känna varandra. Under våra uppstartsdagar kommer du lära dig om och hantera våra lärplattformer; Schoolsoft, Google Classroom och verktyget Loop Me (som används främst för APL). Du kommer också ha dagar med värdegrund, brandutbildning, HLR etc. under dessa dagar. Du får prova kläder och hämta ut dator och nyckelbricka för att komma in på skolan.

Vi skickar ut viktig information till dig och din vårdnadshavare.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Göteborg Majorna

Vår skola ligger i hjärtat av Majorna i Göteborg. Vi har engagerad personal som brinner för sitt arbete och banar väg för elevers framtida anställning. Hos oss känner alla varandra och det finns en fin gemenskap mellan personal och elever. Vi har en nyrenoverad skola och väl utrustade verkstäder. Vi erbjuder även certifieringsutbildningar och är en del av vård- och omsorgscollege.

Vi erbjuder lärlingsutbildning på samtliga program (vilket innebär att hälften av din skoltid sker på en praktikplats) och skolförlagd utbildning på alla program.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna här

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

27
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

6
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

7
augusti

Reservantagningen börjar

7
september

Reservantagningen slutar