Välkommen till Praktiska Göteborg Gamlestaden!
Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.
Hitta på sidan

Vi har platser kvar!
Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har några platser kvar på våra program. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta SYV på din grundskola. Du kan även kontakta Antagningsenheten i Göteborg på: 031-335 51 30 eller gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se.
Det finns också en artikel på Gymnasiekoll för mer information.
Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden måste du kontakta din grundskolesyv eller Antagningsenheten i Göteborg. Antagningsenheten når du på: 031-335 51 30 eller gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se.
När tar skolan över antagningen?
Från och med den 8 september tar vi på skolan över ansvaret för antagning till eventuellt lediga platser. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Marie Cervin, kontaktuppgifter hittar du här.
Kontakt i sommar
Vår rektor Marie Cervin och vår biträdande rektor Daniel Gustavsson finns på plats under sommaren. Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor.
Rektor
Marie Cervin
marie.cervin@praktiska.se
Biträdande rektor
Daniel Gustavsson
daniel.gustafsson@praktiska.se

Skolstart hösten 2023
Våra nya antagna elever i åk 1 är varmt välkomna till oss den 17 augusti kl. 09.30.
Åk 2 och 3 startar den 18 augusti kl. 09.30.
Vad händer första veckan i skolan?
Under din första vecka börjar vi med upprop och en rundvandring på skolan. Du får träffa din mentor, din klass och fylla i elevinformation. Du får praktisk information om skolan av vår rektor Marie, vår biträdande rektor Daniel och Elevhälsoteamet. Du kommer att fotografers, få tagg till dörrarna, skåp, dator, fylla i elevkort och information om ordningsregler och andra viktigheter.
Vårt gymnasium i Göteborg Gamlestaden
Som elev hos oss kommer du att få vara med om en rolig resa när vi flyttar in i SKF:s historiska lokaler på Rullagergatan 4 i Gamlestaden. Det kommer att bli en fantastisk flytt till nya moderna utbildningslokaler med hög kvalitet och oanade möjligheter. Lärarna på skolan har ett stort engagemang, lång yrkeserfarenhet och med humor driver de skolans yrkesutbildningar framåt. Hos oss kan du se fram emot en riktigt bra yrkesutbildning med tillhörande APL som öppnar upp möjligheter för sommarjobb och vidare anställning. Vi ämnar även fortsätta vårt arbete med Förortsakademin ”Skolkoll med boll”, där elever har möjlighet att påbörja skoldagen med fotbollsträning i syfte att höja närvaro och motivation. Här kan du läsa mer om Förortsakademin.
Kolla in våra program
Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!
El och Energi
På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador
Försäljning och Service
Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.
Industriteknik
Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.
Introduktionsprogram
Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.
VVS och Fastighet
På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.
Viktiga datum i sommar
Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.
Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet
Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked
Reservantagningen börjar
Reservantagningen slutar