[wpdreams_ajaxsearchlite]

Förortsakademin fotboll på schemat

Nu kan du som elev spela fotboll på skoltid! Tillsammans med Förortsakademin och deras fotbollsinitiativ hoppas vi att fler elever väljer att prioritera studier och hälsa.

Sedan höstterminen 2021 samarbetar Praktiska Gymnasiet Gamlestaden med Förortsakademin. Förortsakademins verksamhetsidé är att tillsammans med gymnasieskolor erbjuda schemalagd fotboll, dagtid för ungdomar på gymnasienivå för att förbättra och fullfölja sina studier.

Elever i vita och orangea t-shirts som spelar fotboll

Ökad måluppfyllelse för elever

-28 av våra elever kommer att delta i Förortsakademin och vårt mål är att det ska bidra till högre närvaro, bättre sammanhållning på skolan och i slutänden ökad måluppfyllelse för de här eleverna, säger Marie Cervin, rektor på Praktiska Gymnasiet Gamlestaden Göteborg.

Vi erbjuder elever i alla årskurser att delta (det finns ett begränsat antal platser), det enda kravet för att få delta är att man sköter sin närvaro i skolan.

Upplägget är enkelt. Elever från olika klasser träffas på morgonen för att äta frukost och spela fotboll tillsammans under organiserade former. Det finns inga krav på skicklighet och träningarna leds av Förortsakademin som nyligen bildats av engagerade tränare i Göteborgsområdet.

Elever under en fotbollsträning

Om Förortsakademin

Vår vision är att alla ungdomar ska få möjlighet att vara en del av Förortsakademin i Sverige.

Förortsakademins verksamhetsidé är att tillsammans med gymnasieskolor erbjuda schemalagd fotboll, dagtid för ungdomar på gymnasienivå för att förbättra och fullfölja sina studier.

Förortsakademins målgrupp är ungdomar som behöver stöd och hjälp för att utifrån sina egna förutsättningar nå ett bättre studieresultat och slutligen en examen.

Förortsakademins ungdomar erbjudas att deltaga på två träningar per vecka dagtid inom ramen för skolverksamheten. Förortsakademin erbjuder mat och träningskläder.

Läs mer om Förortsakademin här

Är du intresserad av fotboll och vill få ett bra jobb direkt efter studenten?

Elever under en fotbollsträning