[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerar barn- och fritidsprogrammet med en vattenflaska, legobitar, kritor, leksaksspade, en knapp och en träningsband.

// Barn och fritid

Personlig tränare Gävle

Programmet för dig som vill fördjupa dina kunskaper om sport och hälsa och vill lära dig att hjälpa och utveckla andra människor.

Intresseanmälan

Ikon för Personlig tränare
Personlig tränare

Om inriktningen Fritid och hälsa

Har du ett intresse för sport och hälsa? Hos oss får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig hjälpa och utveckla andra människor i din yrkesroll. Under utbildningen får du arbeta med människor i alla åldrar och planera träning och aktiviteter för skola och fritid.

Du hjälper barn, ungdomar och funktionsnedsatta i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar.

På utbildningen får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker. Efter dina tre år hos oss kan bland annat jobba som personlig tränare eller som personal på idrotts- och fritidsanläggningar. Om du vill plugga vidare efter gymnasiet, eller någon gång i framtiden, kan du välja att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. De kurserna är valbara inom ramen för ditt individuella val.

Poängplan för Fritid och hälsa hittar du längre ner på sidan ⇣

Praktik på gymnasiet

På gymnasiet kallas praktik för APL. Under din utbildning kommer du att göra APL på ett riktigt företag. Du får öva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifter för första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lär dig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnät med värdefulla referenser.

Intresseanmälan

Framtida yrken

  • Personlig tränare
  • Personal på idrotts- och fritidsanläggningar
  • Badhallspersonal
Ett barn bygger klossar med olika motiv på de.

Barn- och fritidsprogrammet

Programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och funktionsnedsatta i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och Fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Poängplan Fritid och hälsa

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

700
Hälsopedagogik
100
Naturkunskap 1a2
50
Kommunikation
100
Lärande och utveckling
100
Människors miljöer
100
Pedagogiskt ledarskap
100
Samhällskunskap 1a2
50
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2
100

INRIKTNING: FRITID OCH HÄLSA

300
Fritids- och friskvårdsverksamheter
200
Fritids- och idrottskunskap
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

600
Programfördjupning
600

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500
— onsdag —
26 januari
17:00-19:00
— onsdag —
27 april
17:00-19:00

Fler inriktningar inom Barn och fritid i Gävle

Pedagogiskt och socialt arbete

Pedagogiskt och socialt arbete

Utbildningen är för dig som vill jobba med barn och ungdomar, är intresserad av att undervisa och är nyfiken på hur lärandet går till.

Personlig tränare

Personlig tränare

Denna inriktning passar dig som vill arbeta med människor i alla åldrar, du får lära dig planera träning och aktiviteter för skola och fritid.