[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Falun!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Falun! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Vill du gå på en fin skola med hög trivsel och stor gemenskap? På Praktiska Falun får du tre meningsfulla gymnasieår och en bra utbildning av kompetent och erfaren personal. Tack vare skolans storlek har vi skapat en god stämning där alla känner alla. Vi är också den enda gymnasieskolan i Falun som erbjuder lärlingsutbildningar.

Hos oss kan du läsa programmen fordon och transport, el och energi, bygg och anläggning, vvs och fastighet, naturbruk och hantverk/frisör.

Vi ger dig en bra grund i ditt framtida yrkesliv!

 

Vi har några platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Falun.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta Elin Bae på Gymnasieantagningen Falun. Du når henne på: elin.bae@dalakf.se.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Falun måste du mejla till Elin Bae på Gymnasieantagningen Falun på: elin.bae@dalakf.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 15 augusti tar vi på skolan över antagningen. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Linnea Fahlström, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakt i sommar

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. I sommar är det vår rektor Linnea Fahlström som svarar på dina frågor och från v. 31 (27 juli) kan du även höra av dig till vår SYV Emelie Eklöv.

Rektor
Linnea Fahlström
Tel: 0705-44 32 33
linnea.fahlstrom@praktiska.se

SYV
Emelie Eklöv
Tel: 0724-00 81 56
emelie.eklov@praktiska.se

 

Hur är det att plugga

på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Skolstart hösten 2020

Tisdagen den 18 augusti hälsar vi alla antagna elever välkomna!

Vad händer första veckan i skolan?
Under första veckan kommer du få tid att lära känna skolan, personalen och dina klasskamrater. Vi börjar med ett upprop och du får träffa mentorerna. Sen blir det utdelning av material, verktyg, skåp och arbetskläder. Du kommer också få en rundvandring på skolan

Här hittar du våra läsårstider

Öppet hus

I april hade vi ett digitalt öppet hus där vi sände live från skolan. Vill du träffa våra lärare och lära dig mer om programmen?

Klicka på knappen för att se hur det är att plugga på Praktiska Falun!

Elever gör high-five

VÅRA PROGRAM

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Programinriktat val (IMR) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

24
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

27
juli

Reservantagningen börjar

31
augusti

Reservantagningen slutar