[wpdreams_ajaxsearchlite]
Praktiska Gymnasiet studentfirande

Till våra blivande studenter och vårdnadshavare i Falun!

Värmen och grönskan är här, sommaren är i antågande
liksom årets studentfirande. Sommaren och studenten hör
verkligen ihop.

Just nu upplever vi en speciell situation, där vi har en tuff tid bakom oss och en tuff tid framför oss. Många av oss tvingas till anpassningar för att situationen kräver det. Alla blivande studenter har sedan i mars haft undervisning på distans, och vi tycker att ni elever varit väldigt duktiga och ställt upp på bästa sätt!

Situationen i Sverige är allvarlig. Den pågående pandemin påverkar oss alla. Alla behöver hjälpas åt i den situation vi befinner oss i. Vi rektorer vill och måste ta vårt ansvar för att inte riskera smittspridning, och för att minimera resande och att mötas i nya konstellationer av människor. Vi har också ett arbetsmiljöansvar för vår personal.

Vi gör också allt vi kan för att det ska bli en minnesvärd student för våra elever, även under dessa speciella omständigheter, och att ni elever får ett fint avslut tillsammans med era klasskamrater och lärare.

I rådande läge måste Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer följas, vilket gör det omöjligt att genomföra ett traditionellt studentfirande på det sätt som vi vant oss med.

Därför tänker vi att studentfirandet 2020 kommer att se ut så här:

• Vi kommer att genomföra klassvisa avslutningar på respektive skola. Varje skola organiserar detta själva. Avslutningen kan komma att spridas ut på flera dagar, för att Folkhälsomyndighetens riktlinjer ska kunna följas.

• Vi kommer inte att genomföra ett traditionellt utspring. Varje skola har undersökt förutsättningarna för genomförandet av ett utspring, och alla skolor kan inte leva upp till Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande att undvika trängsel. Alla skolor har inte egna skolgårdar.

• Vi avråder från flakåkning.

• Vi avråder också från att man efter studentavslutningen på respektive skolor träffas i större samlingar. Trängsel måste undvikas och det ska vara enkelt att hålla avstånd till varandra. Här måste ni föräldrar vara med och ta ert ansvar.

Vi vill avslutningsvis passa på och tacka alla er elever för att ni kämpat och arbetat så fint under året, och vi är så stolta över att vara era rektorer. Ha en skön sommar!

 

Med vänliga hälsningar,

Mikael Söderberg, Mikael Karlsson, Annelie Pettersson och Per Eisen Lugnetgymnasiet

Sari Peltokorpi och Lisa Färlin
Kristinegymnasiet

Robert Schultz
Drottning Blankas gymnasium

Maria Pettersson
Falu Frigymnasium

Sara Stengård
Hagströmska gymnasiet

Linnea Fahlström
Praktiska Gymnasiet Falun

Alla nyheter