[wpdreams_ajaxsearchlite]
Elever gör high-five

En stor andel går ut i anställning direkt

Vi har pratat med Linnea Fahlström, som är rektor för Praktiska Gymnasiet Falun, om vad det bästa med skolan är, vad lärling innebär och om hur det är att få jobb efter studenten.

Hur lätt är det att få jobb inom de yrken ni utbildar till?
En stor andel av våra avgångselever går ut i anställning direkt efter studenten, då många APL- platser erbjuder jobb efter studenten. På skolan kan du även läsa Entreprenörskap och driva ditt eget UF-företag, vilket innebär att du får grundläggande kunskaper inom eget företagande.

Vad innebär lärling?
Lärling innebär att du gör 50% av din studietid på ett företag som är kopplat till ditt yrkesval.

Vad får man göra när man är elev för en dag hos er?
Elev för en dag hos oss innebär att du får följa en klass eller en elev inom det valda yrkesområdet när det arbetar praktiskt på skolan. Du får möjlighet att ställa frågor till både lärare och elever. Du får testa olika praktiska moment, se skolan och avsluta med en gemensam lunch.

Vad är det bästa med skolan?
Det bästa är den gemenskap som skapas. Eftersom hälften av skolans elever har APL och den andra halvan befinner sig på skolan så betraktas vi som en “liten skola” där det är enkelt att lära känna varandra. Vi har också fina lokaler och ligger strax utanför stadskärnan. Många elever uttrycker att vår skolmat som serveras i Dalasalen är något att se fram emot.

Alla nyheter