Läs om vår hantering av Covid-19.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

SM-final för elev från Fraktiska Falun

Den 14-15 april i Katrineholm är det dags för årets SM-final för unga plåtslagare. En av de sex finalisterna är Loke Bodén från praktiska Gymnasiet i Falun.

Under uttagningar har 117 elever i årskurs 3 deltagit, alla från byggprogrammet med inriktning byggnadsplåtslageri. Nu har en av finalplatserna gått till Loke Bodén från Praktiska Gymnasiet i Falun. Under finalen får eleverna visa upp sin skicklighet inför publik och att gå till final är såklart en bra merit att ha på sitt CV.

En av Lokes styrkor är att han är noggrann och tänker mycket på det estetiska. Inför finalen kommer han att nöta på grundmomenten och finslipa det han redan kan. Vad som väntar inför finalen återstår att se.

– Det är lite svårt att förbereda sig när man inte vet vad som kommer. Men helt enkelt öva på det jag kan bli bättre på, säger Loke Bodén, SM-finalist unga plåtslagare.

Läs mer om SM för unga plåtslagare och finalisterna här.

Är du intresserad av in riktningen Husbyggnad?

På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du läsa inriktningen Husbyggnad. Det är inriktningen för dig som vill jobba med nybyggnation, renovering och ombyggnation. Det finns möjlighet att jobba inom olika områden och roller. Läsa mer genom att klicka på knappen här under.

Alla nyheter