[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga VVS?

Bild av elev som pluggar VVS

Jag ska bli rörläggare

Amanda läser till VVS-montör på VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet. Under praktiken får hon testa på hur en vanlig dag på jobbet ser ut för en rörläggare.

Varför valde du att läsa VVS- och fastighetsprogrammet?

När jag skulle välja linje tyckte jag VVS lät mest intressant och så får man jobb direkt efter studenten. Jag gillar praktiska saker så jag är jättenöjd med mitt val. Programmet passar mig, speciellt när vi gör praktiska saker vilket vi gör väldigt mycket. Det kan vara lite svårt ibland för man måste vara stark för vissa grejer, det är ett ganska hårt jobb men jag är på praktik nu och det funkar faktisk bra.

Vad får du lära dig på inriktningen VVS?

Vi får lära oss om olika material och verktyg, hur ett element fungerar, vi lär oss om vatten och rör och hur man installerar olika saker inom det. Jag har lärt mig väldigt mycket som jag inte visste tidigare, många av verktygen vi använder hade jag aldrig sett innan och jag har fått många nya kunskaper inom jobbet.

Hur är det att göra praktik (APL)?

Det är lärorikt med praktik och man lär sig mycket, jag följer med som en vanlig dag på jobbet. Jag har praktik varje måndag och sist jag var där fick jag byta en blandare, det är roligt att prova på olika saker och få visa vad man kan.

Vad har varit roligast hittills under utbildningen?

Jag tror faktiskt det var när vi fick vår första uppgift, vi skulle bygga en handdukstork. Det var väldigt intressant att lära sig bygga ihop en själv, vissa moment var jobbiga eftersom det krävs styrka men jag klarade det!

Vad vill du göra efter studenten?

Jag vill bli rörläggare och har inte tänkt plugga vidare som det ser ut just nu. Men man vet aldrig om man ändrar sig på vägen.

Har du några tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Mitt tips är att börja tänka på vad du ska välja i ganska god tid, det handlar om din framtid så det är viktigt att inte göra förhastade val.

Ikon på rör

Vill du också läsa VVS?

Längre ner på sidan hittar du alla städer där vi erbjuder VVS- och fastighetsprogrammet, välj det gymnasium du är intresserad utav ⇣

Om mig

Namn: Amanda

Program: VVS och Fastighet

Inriktning: VVS

Alla Elevberättelser

VVS och Fastighet finns på följande skolor

Yrkesinriktning VVS finns även på följande skolor