[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Hår- och makeupstylist?

Bild av elev som pluggar Hår- och makeupstylist

Jag får testa på det mesta inom skönhetsbranschen

Nessie går på Praktiska Gymnasiet och pluggar Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet. När hon gjorde sitt gymnasieval stod det klart och tydligt att en praktiskt utbildning var rätt val för henne.

Varför valde du att läsa just Hantverksprogrammet?

Efter högstadiet var jag skoltrött och ville lägga mitt fokus på praktiskt lärande och jag har alltid haft intresse för styling, smink, naglar och hår. Dessutom får jag testa på allt inom branschen och utveckla de kunskaper jag redan bär med mig. Därför passar programmet mig väldigt bra och jag är mycket nöjd med mitt val.

Vad får du lära dig på inriktningen Hår- och makeupstylist?

Vi lär oss bland annat grunderna i smink, naglar, hårstyling, gelpolish, spraytan och massage. Vi får inte bara kunskaper i hur man klipper hår utan även hur vi ska färga, slinga och tona. Skolan har köpt in smink och annat nödvändigt material för att vi ska lära oss på bästa sätt. Det känns riktigt bra!

Hur är det att vara ute på praktik (APL)?

På praktiken får man lära sig det dagliga arbetet inom sitt yrke hur det fungerar på en riktig arbetsplats. När jag är ute och praktiserar får jag testa på det mesta i stylistbranschen, som att bygga fransar, göra browlift, lashlift, kosmetiska tatueringar och olika ansiktsbehandlingar. Det bästa med praktiken är att man lär sig mycket utöver skolan.

Vilket är ditt drömjobb?

När jag hade min praktik var drömmen att bli anställd av min handledare – och det har jag redan blivit! Jag hade inte fått den möjligheten om det inte var för praktikperioden som Praktiska Gymnasiet erbjuder.

Efter studenten kan man arbeta på nagelsalong, som makeup-artist eller hårstylist. Det mesta inom skönhetsbranschen egentligen.

Vad har du för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Vill du börja jobba direkt efter studenten? På Praktiska Gymnasiet blir du utbildad inom det du är intresserad av och efter tre år är du färdigutbildad och redo för arbetslivet.

Ikon som ska efterlikna en spegel

Vill du också läsa inriktningen Hår- och makeupstylist?

Längre ner på sidan hittar du alla städer där vi erbjuder Hantverksprogrammet, välj det gymnasium du är intresserad utav ⇣

Om mig

Namn: Nessie

Program: Hantverk

Inriktning: Hår- och makeupstylist

Alla Elevberättelser

Hantverk finns på följande skolor

Yrkesinriktning Hår- och makeupstylist finns även på följande skolor