[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Försäljning och Service?

Bild av elev som pluggar Försäljning och service

Man får det bästa av två världar, både teori och praktik

Hamilat går Försäljnings- och serviceprogrammet på Praktiska Gymnasiet. På utbildningen får hon lära sig allt om affärsutveckling, service, inköp och kundbemötande samtidigt som hon kombinerar praktik med teori.

Varför valde du att läsa Försäljnings- och serviceprogrammet?

Jag gjorde lite undersökningar om vilka gymnasium som fanns och när jag hittade Praktiska Gymnasiet insåg jag direkt att Försäljning och service var något som passade mig väldigt bra. Jag älskar att jobba med människor, både med kollegor och kunder och detta är något jag vill arbeta med i framtiden.

Vad får du lära dig på utbildningen Försäljning och service?

Vi lär oss bland annat om affärsutveckling, servicekunskap, inköp och kommunikation. Eftersom Praktiska Gymnasiet erbjuder så mycket praktik får jag möjlighet att utöva yrket på riktigt i kombination med studier. Därför passar programmet mig och jag är mycket nöjd.

Vad är det bästa med att vara ute på praktik (APL)?

För mig är det att få vara tillsammans med mina kollegor, vi har alltid så roligt när vi jobbar ihop och det är alltid kul på rasterna när vi får umgås. Jag älskar att bemöta kunder och få hjälpa dem med vad de behöver. Det roligaste är när man känner att man är duktig på det man gör och känner sig bekväm och trygg i sin roll. Då flyter allt på och det blir extra roligt!

På min praktik får jag prova på väldigt många olika arbetsuppgifter, bland annat står jag i kassan, jag inventerar, arbeta med varuhantering, hjälper kunder, viker kläder och göra snyggt i butiken. En av de roligaste uppgifterna är att jag får hjälpa till att ta fram idéer på hur vi ska dekorera butiken och göra snyggt i skyltfönsterna.

Har du några planer efter studenten?

Jag kommer plugga vidare efter studenten och vill rikta mig mot English Studies eftersom Engelska är mitt modersmål. Jag vill förbättra mina språkkunskaper ännu mer för att kunna få mitt drömjobb som är Executive Assistant (chefsassistent) inom mode! När man tagit sin examen kan man välja att plugga vidare eller att jobba, det finns många möjligheter efter man gått den här utbildningen.

Har du några tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Gillar man att arbeta praktiskt så ser jag ingen anledning till att inte Praktiska Gymnasiet. Man får det bästa av två världar, både teori och praktik. Jag tycker även man ska välja Försäljning och service om man tycker om entreprenörskap och handel, man lär sig allt om hur man driver en butik. Genom praktiken får man erfarenhet av yrket man pluggar till också.

Ikon som ska efterlikna en kundvagn

Vill du också läsa Försäljning och service?

Längre ner på sidan hittar du alla städer där vi erbjuder Försäljnings- och serviceprogrammet, välj det gymnasium du är intresserad utav ⇣

Om mig

Namn: Hamilat

Program: Försäljning och Service

Inriktning: Försäljning och Service

Alla Elevberättelser

Försäljning och Service finns på följande skolor

Yrkesinriktning Försäljning och service finns även på följande skolor