[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Florist?

Bild av elev som pluggar Florist

Det bästa med praktiken är att man får mycket erfarenhet

Ellen läser till Florist på Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet. Efter gymnasiet ska hon direkt börja arbeta som florist och hon drömmer om att binda buketter och göra begravning- och bröllopsbinderi.

Varför valde du just Hantverksprogrammet?

Jag är rätt kreativ och gillar att arbeta praktiskt, jag fick en väldigt bra känsla av utbildningen och därför valde jag att läsa floristutbildningen. Det är mycket blandat vilket jag tycker är kul och det passar mig bra.

Berätta lite om vad du får lära dig på inriktningen Florist?

På min utbildning får vi lära oss allt möjligt inom floristbranschen, hur man binder buketter, gör arrangemang inför bröllop och begravning till kundbemötande. Det roligaste är bröllopsbinderi, det är alltid en glad fest. Lärarna här är riktigt bra, de är duktiga på att få oss att utvecklas och undervisa så alla förstår. Vi blir bättre på alla möjliga sätt och det finns många möjligheter.

Har du några planer efter studenten?

Efter studenten är jag utbildad florist, vilket är det jag vill jobba med, men man kan även studera vidare på universitet eller högskola. När du tagit studenten från floristlinjen kan du jobba som florist i exempelvis en butik eller på hotell, du kan också jobba med evenemang eftersom vi får mycket erfarenhet och utbildning inom handel och kundbemötande.

Vad är det roligaste med att vara ute på praktik (APL)?

Det bästa med praktiken är att man får mycket erfarenhet, även fast vi lär oss mycket i skolan är det vissa delar som man bara får erfarenhet av att vara på arbetsplatser, kundbemötande exempelvis. Det är väldigt kul att umgås med personalen på praktikplatserna, man får träffa så många nya människor och vara kreativ tillsammans.

Vad får du göra på praktiken(APL:en)?

Jag får testa på allt möjligt när jag har praktik. Bland annat står jag i kassan och tar emot kunder, jag prismärker varor, binder buketter och lär mig göra begravning- och bröllopsbinderi.Jag har även fått lära mig mycket om växter och deras namn, både på svenska och latin. Jag tycker det går snabbare och enklare att lära sig på praktiken än i skolan när man hela tiden arbetar kontinuerligt med allt.

Ikon som ska efterlikna en blomma

Vill du också läsa inriktningen Florist?

Längre ner på sidan hittar du alla städer där vi erbjuder Hantverksprogrammet, välj det gymnasium du är intresserad utav ⇣

Om mig

Namn: Ellen

Program: Hantverk

Inriktning: Florist

Alla Elevberättelser

Hantverk finns på följande skolor

Yrkesinriktning Florist finns även på följande skolor