[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Bageri och Konditori?

Vinga, elev på Praktiska Gymnasiet Sundsvall

Det roligaste är helt klart praktiken

Vinga Blomberg går det tredje och sista året på restaurang- och livsmedelsprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Sundsvall. Hon har alltid velat bli bagare och valde därför inriktningen bageri och konditori.

Om Bageri och Konditori

Varför valde du ditt program och skolan?
Jag är intresserad av bakning och har alltid velat bli bagare. Därför kändes programmet som ett bra val. Praktiska Gymnasiet var den enda skolan som kunde erbjuda den inriktningen.

Berätta lite om din utbildning.
Vi får lära oss både praktiskt och teoretiskt. Jag får möjlighet att baka mycket, exempelvis bröd, bakelser och bullar. Jag har varit ute på APL och fått lära mig mycket där.

Hur är lärarna på skolan? Och klassen?
Lärarna är bra och klassen fungerar också bra. Vi är en liten klass och det är bra.

 

APL – arbetsplatsförlagtlärande

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?
Det roligaste under min studietid är helt klart praktiken. Då får man vara ute och se hur det går till i verkligheten.

Vad är det bästa med att vara ute på APL?
Jag får lära mig exakt hur det är att jobba. Jag lär mig väldigt mycket på arbetsplatsen som jag inte hade kunnat lära mig i skolan. På min APL-plats får jag göra allt möjligt. Jag har bakat, städat, gjort glass, plockat varor med mera.

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Sundsvall?
Jag skulle säga så här, vill du bli bagare så är Praktiska Gymnasiet något för dig.

Om mig

Namn: Vinga Blomberg

Program: Restaurang och Livsmedel

Inriktning: Bageri och Konditori

Alla Elevberättelser

Restaurang och Livsmedel finns även på följande skolor

Vinga om Bageri och Konditori finns även på följande skolor