[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga VVS?

Viggo, elev på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Jag ska plugga vidare till lärare eller ingenjör

Viggo är 17 år och läser VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma. Han valde skolan för att det är mycket praktiskt och det är lätt att få jobb efter studenten.

Varför valde du VVS- och fastighetsprogrammet?

Jag valde VVS för att jag ville gå med min kompis Malte. Och jag kände ganska många på skolan redan. Men jag tittade på videomaterial, gick till flera skolor – den här är inte närmast hem, men den är bäst. Det passar mig, det är bra betalt och man kan även utbilda sig vidare. Jag gillar att arbeta med händerna, det är kul att kladda runt. Och jag är nöjd med mitt val, det är både praktiskt och teoretiskt.

Vad tycker du om Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma?

Jag tycker om skolan. Det är bra personal – en bra gemenskap, man kan snacka med alla. Och man lär sig mycket på APL. Klassen är schysst – det är som om alla har kommit in i systemet nu. Klassen har sina karaktärer, men det fungerar bra. Alla kan prata med alla. Lokalerna är också bra. Jag har ju varit på andra skolor och det kan ju vara ett riktigt mörker. Här är det ljusa färger och allt är fräscht. Och verkstan är inte som man tror, den är ren och fräsch.

Hur är lärarna på skolan?

Jag tycker om mina lärare. Tompa är alltid på mig, så att jag skärper mig. Mycket pepp från lärarna. De följer alltid upp på vad man har gjort.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

När det kommer till APL:en är det blandade känslor. Jag har varit på Kungsälvsrör och det var slitsamt. Men man lärde sig himla mycket, så det var värt allt jobb. Och när jag hade glömt matlådan gick jag bara och köpte en låda kakor till lunch. Vi fick göra allt möjligt, mycket skitgöra. Vi hängde, kopplade och installerade radiatorer. 14 styck per våning, sju våningar och två byggnader. Allt som krävs är två händer och tålamod… Vi gjorde stamarbete också.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömyrke är att bli musiker, men förutom det vill jag gärna bli VVS lärare. Först ska jag jobba två år efter studenten, få mitt VVS certifikat och sedan bli antingen lärare eller ingenjör. Jag menar, jag blev rätt sliten efter vår APL period, förstå hur man känner sig efter två år! Givetvis ska jag plugga vidare.

Vad är det bästa med Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma?

Det bästa här är matkortet, det har förgyllt min gymnasienärvaro. Att svetsa har varit sjukt kul, det gjorde mig glad. APL:en var också kul, slitsamt men kul.

Har du några tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Om jag skulle ge något tips till de som börjar här till hösten skulle jag säga: Håll ut till APL:en. Maltes plats är ju hur soft som helst och även om det var slitsamt på min har jag lärt mig massor. Ska ni välja någon skola kom till Praktiska Gymnasiet Bromma. Jag är här, Malte är här – när han inte har sina APL dagar (han är lärling). Trevliga lärare och det är mångkulturellt. Kom!

Ikon på rör

VVS

Här kan du läsa mer om VVS- och fastighetsprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Om mig

Namn: Viggo

Program: VVS och Fastighet

Inriktning: VVS

Alla Elevberättelser

VVS och Fastighet finns på följande skolor

Viggo om VVS finns även på följande skolor