[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Djurvård?

Eleven Tim som står i skolan

Att hålla på och städa bland djuren är det roligaste

På Praktiska Gymnasiet Kungsbacka går Tim Naturbruksprogrammet med inriktningen Djurvård. På skolan finns olika djur som eleverna tar hand om och i kombination med praktiken på ett hunddagis gör det att Tim får ta hand om djur både i skolan och under sin APL.

Varför valde du Djurvård på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka?

Jag visste inte vad jag skulle välja, men jag ville gå något som verkade roligt. Jag valde Praktiska för att man är mycket på praktik ute och inte så inte mycket i skolan.

Vad har du fått lära dig under utbildningen?

Jag har lärt mig hur djuren fungerar. Vi har läst Hundkunskap och Naturbrukskurser. Då är det lite om naturen och mycket skötselråd om djur. Vi lär oss om alla djur, men fokus just nu ligger på höns och reptiler. I skolan har vi en rödknäad fågelspindel och afrikanska jättelandsnäckor som vi sköter om. Lärarna är bra, de är förstående och försöker hitta lösningar för att vi ska klara av att göra alla saker.

Är det något extra roligt som du får göra under utbildningen?

Att hålla på och städa bland djuren är det roligaste! Det får jag göra både på APL och i skolan.

Vad vill du göra i framtiden och vilka karriärmöjligheter finns efter studenten?

Jag har inget direkt drömjobb just nu utan valde Djurvård för att det lät roligt. Jag vill arbeta med gårdsdjur och lantdjur i framtiden. Jag vill bo på en gård, så då får jag väl jobba på gård. Efter studenten är jag utbildad Djurskötare och kan jobba på veterinärkliniker och jag tror att jag kan jobba på djurparker också.

Vilka arbetsuppgifter har du på din praktik (APL)?

Jag gör min APL på ett hunddagis. Jag får gå ut med hundarna och om det behövs får jag mata dem. Sen hjälper jag till med att städa. I början följde jag med min handledare som visade vad och hur jag skulle göra men nu är jag mer självgående och vet vad jag ska göra. Jag gillar att gå ut med hundarna. 

Rekommenderar du skolan och programmet till andra?

Jag rekommenderar programmet om man tycker om djur, då passar Djurvård bra. Jag kan även rekommendera Praktiska som skola för att man får omväxling när man inte är i skolan varje dag och det är skönt.

Har du något tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Välj ett program du är intresserad av och tycker är roligt!

Icon i form av en hund

Naturbruk

Här kan du läsa mer om Naturbruksprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Kungsbacka.

Om mig

Namn: Tim

Program: Naturbruk

Inriktning: Djurvård

Alla Elevberättelser

Naturbruk finns på följande skolor

Tim om Naturbruk finns även på följande skolor