[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Kyl- och värmepumpsteknik?

Safiullah, elev på Praktiska Gymnasiet Västerås

Jag har redan fått ett jobberbjudande

Safiullah Husseini läser andra året på programmet VVS och Fastighet med inriktning kyl- och värmepumpsteknik på Praktiska Gymnasiet Västerås.

Hur är lärarna och lokalerna på skolan?
– Lärarna är snälla, trevliga och hjälpsamma. Jag tycker att skolans lokaler är bra. Vi har en fin matsal och väldigt bra lunch.

Varför valde du att läsa kyl- och värmepumpsteknik?
– När jag var liten drömde jag om att bli rörmokare, men förra året tipsade min lärare Mats mig om att läsa kyl- och värmepumpsteknik och det kommer jag att fortsätta med. Det finns hur mycket jobb som helst och jag kommer säkert att få jobb när jag är klar med utbildningen.

Vad är det bästa med att vara ute på APL?
– På min praktik får jag jobba med hela system. Vi löser tekniken för att en anläggning ska fungera rätt under en lång tid. Det mesta i landet är beroende av kyla och värme. För restauranger, hotell, matbutiker, ishallar, serverrum, lager och många fler lokaler är det dessutom extra noga med rätt temperatur, på rätt ställe!

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Västerås?
– Det är en bra skola som hjälper oss elever att förbereda oss och komma in i arbetslivet. APL är det bästa för mig eftersom jag lär mig väldigt mycket. Jag har kul tillsammans med handledaren och arbetskamrater och de lär mig väldigt mycket. Jag har redan fått ett jobberbjudande i sommar och efter studenten.

Om mig

Namn: Safiullah Husseini

Program: VVS och Fastighet

Inriktning: Kyl- och värmepumpsteknik

Alla Elevberättelser

VVS och Fastighet finns även på följande skolor

Se var inriktningen finns

Safiullah om VVS och Fastighet finns även på följande skolor