[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Kök och servering?

Bild på elev

Jag drömmer om att bli bagare

Paulina studerar första året på Restaurang och livsmedel på Praktiska Gymnasiet Borås. På inriktningen Kök och Servering får eleverna lär sig om allt inom matlagning, bakning och om olika råvaror.

Varför valde du Restaurang och livsmedel?

— Jag har alltid haft intresse för matlagning och bakning och eftersom utbildningen innefattar så mycket praktik kändes det som ett perfekt val för mig. Jag ville lära mig mer om olika smaker och testa nya rätter.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Borås?

— På min utbildning lär vi oss mycket om matlagning, om tillagning av olika råvaror och att hålla allting fräscht. Just nu lär vi oss mycket om bakning, men att få hålla på med mat generellt tycker jag är jätteroligt. Lärarna är toppen! Helen heter min lärare inom Restaurang och livsmedel och hon är jätteduktig på att förklara och undervisa. Jag tycker vi är en mycket bra klass där man är kompis med alla. Eftersom vi är en så pass liten klass får vi alltid mycket hjälp och stöttning vilket betyder att vi även hinner göra mer.

Vad vill du göra efter studenten?

— Efter studenten vill jag bli bagare och jag planerar på att göra karriär inom den branschen, men jag kan egentligen arbeta med allt inom restaurang och livsmedel efter studenten.

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

— Jag tycker allting vi får testa på i skolan är roligt! Det bästa är när vi får baka kakor och laga mat till hela skolan, det uppskattas alltid och jag lär mig rätt snabbt också.

Skulle du rekommendera Praktiska Gymnasiet Borås och Restaurang och livsmedel till andra?

— Jag skulle rekommendera skolan och programmet, jag tycker vi har bra utbildningar här och man lär sig snabbt. Det är schyssta lärare som utbildar oss och vi lagar verkligen jättegod mat. Restaurang och livsmedel är en bra utbildning, man har jobb efter studenten och om man är intresserad av matlagning kommer man stortrivas!

Ikon som ska efterlikna bestick som kniv och gaffel

Restaurang och livsmedel

Här kan du läsa mer om Restaurang och livsmedel och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Borås.

Om mig

Namn: Paulina

Program: Restaurang och livsmedel

Inriktning: Kök och servering

Alla Elevberättelser