[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Yrkesintroduktion (IMY)?

Patrice, elev på Praktiska Gymnasiet Nyköping

Vi får tillverka mycket egna detaljer

Patrice går i årskurs två på Introduktionsprogrammet – Yrkesintroduktion med inriktning CNC. Hon valde programmet eftersom hon trivs bra med att jobba i en verkstad och med maskiner. Efter studenten är planen att börja jobba direkt.

Varför valde du CNC? 

Jag fastnade för det programmet för jag tycker det är kul att jobba med maskiner. Jag är glad att jag valde CNC eftersom jag trivs bra med att jobba i en verkstad och med maskiner. På min utbildning får jag lära mig läsa av ritningar och svarva och fräsa. Vi får tillverka mycket egna detaljer när vi skapar saker. Dessutom har jag lärt mig olika studietekniker sen jag började här, det har hjälpt mig att plugga bättre.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Nyköping?

Jag tycker skolan är bra, lärarna hjälper verkligen alla även om de inte har dem som sina elever. Jag tycker lokalerna är bra utrustade. Min klass är väldigt liten och det tycker jag är skönt för det kan lätt bli stökigt om man är en stor klass.

Vad har varit roligast hittills?

Jag tycker det roligaste hittills var när vi började med CNC-maskinerna.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Det är kul att få komma ut och se hur ens arbetsliv kommer se ut sen. Det är väldigt lärorikt. Det bästa med APL är att man får se och göra mycket som man provar på i skolan.

Vad ser du fram emot mest efter studenten? 

Jag ser fram emot att börja jobba. Jag tror mitt drömjobb skulle vara att bli militär, men framför allt vill jag jobba med något jag trivs med.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Man ska tänka på att välja det gymnasium som man tror att man kommer trivas på, både i den skolan och med det man kommer jobba med efter gymnasiet. Då kommer det bli hur bra som helst.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Nyköping?

För det finns många bra lärare och många inriktningar som passar både tjejer och killar. Det är en bra skola och jag tycker man borde söka hit.

Ikon som ska efterlikna en linjal och en penna

CNC

Här kan du läsa mer om Yrkesintroduktion och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Nyköping.

Om mig

Namn: Patrice

Program: CNC

Inriktning: Yrkesintroduktion (IMY)

Alla Elevberättelser