[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Vård och Omsorg?

Olivia, elev på Praktiska Gymnasiet Nacka

Vård och omsorg var ett självklart val

Olivia går andra året på Vård- Omsorgsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Nacka. För Olivia var det ett självklart val att välja Vård och omsorg då hon tycker om att hjälpa människor. I framtiden drömmer Olivia om att få jobba på barn- och ungdomspsykiatrin eller barnavdelningen på ett sjukhus.

Varför passar Vård- och omsorgsprogrammet dig? 

Programmet passar mig för att det är en bred utbildning som öppnar upp för vidare studier efter gymnasiet. Vård och omsorg kändes som ett självklart val då jag tycker om att hjälpa andra människor. Jag är nöjd med mitt val då utbildningen kommer leda till att jag kan arbeta med det jag vill i framtiden.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Nacka?

Det är en bra skola med lärare som tar hänsyn till elever och som individanpassar utbildningen efter eleven. Jag går i två olika klasser, en GG klass och en yrkesklass, båda klasserna är bra och fördelen med att vi är indelade i två klasser är att en lär känna fler elever på skolan. Lokalerna på skolan är öppna och ljusa med ett skolcafé på våning 7.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Praktiken är bra och rolig, där får en möjlighet att testa på arbetslivet i det yrke en har valt. Just nu är jag på en vårdcentral, där får jag göra det mesta som en undersköterska får göra. Exempelvis får jag ta blodprov och blodtryck samt åka ut i hemsjukvården.

Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten har jag planer på att vidareutbilda mig till sjuksköterska. Mitt drömjobb är på barn- och ungdomspsykiatrin eller barnavdelningen på ett sjukhus. 

Vad är det roligaste du gjort under Vård- och omsorgsutbildningen?

Det roligaste är nog alla fördjupningsarbeten där vi kunnat arbeta självständigt. Bästa minnet måste nog vara alla de gånger man fått skämta och skratta med lärare och övrig personal på skolan.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Sök inte ett gymnasium eller linje bara för att dina kompisar ska söka dit eller för att dina föräldrar tycker det är en bra utbildning! Strunta i vad alla andra tycker och följ ditt hjärta. Det är DIN utbildning som DU ska gå och som kommer leda till det DU vill arbeta med i framtiden.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Nacka?

Jag tycker att man ska söka till Praktiska Gymnasiet om man tycker om att arbeta både praktiskt och teoretiskt samt vill kunna komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Jag själv valde Praktiska Gymnasiet Nacka just för att man varvar skola med praktik varje vecka.

Ikon som ska efterlikna ett hjärta

Vård och omsorg

Här kan du läsa mer om Vård- och omsorgsprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Nacka.

Om mig

Namn: Olivia

Program: Vård och Omsorg

Inriktning: Vård och Omsorg

Alla Elevberättelser

Vård och Omsorg finns även på följande skolor

Olivia om Vård och omsorg finns även på följande skolor