[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Elteknik?

Nadir, elev på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Det hade varit kul att bli elingenjör

Hej, mitt namn är Nadir och jag går i åk 2 på El- och energiprogrammet. Det här var faktiskt mitt andrahandsval, men sen kom jag hit på ett Öppet hus och då fick jag riktigt god information. Jag tyckte om lärarna och verkstan.

Varför valde du El- och energiprogrammet?

Mest valde jag el på grund av kommande hög lön, men det är ett intressant yrke. Jag gillar det praktiska, ett program som passar mig. Ute i arbetslivet måste man vara riktigt vaken, vilket jag är. Jag är alert, kommer alltid i tid till jobbet och är bra på att ta in nya uppgifter. Det är ute på arbetsmarknaden som jag fungerar som bäst. Jag är väldigt nöjd med mitt val.

Vad tycker du om Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma?

Här på skolan är lokalerna bra. Båsen inne i verkstan är fina och det finns bra sällskapsytor. Jag tycker om min klass som den är nu, vi har utvecklats fint tillsammans. Det är lugnt och fridfullt. Mina lärare är kompetenta, de hjälper till där det behövs och de är bra på att hålla motivationen uppe. De är snälla och utförliga. Roligast under utbildningen (hittills) var i åk 1 när vi gjorde flera klassutflykter, det var riktigt kul.

Hur är det att vara ute på praktik (APL)?

APL:en har varit insiktsfull. Jag har fått en god syn på hur det ser ut där ute, hur det känns. Jag kan se att det är ett yrke som jag kan göra något med. I verkliga livet krävs det mer av en än i skolan, ett annat tempo. När jag var ute sist fick vi koppla nätverksuttag, vägguttag och sätta upp spotlights till en början. Vi hade tre våningar som vi jobbade på. Första veckan var det mycket av samma sak, men sen när vi kom ned till garaget blev allt nytt. Ganska mycket som vi ännu inte gjort i skolan. Man måste vara uppmärksam. APL:en var rolig, man fick mycket till synes men det var rätt jobbigt också.

Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten kommer jag förhoppningsvis att antingen plugga vidare för att bli något större eller så börjar jag jobba inom el-branschen ett tag. Helst vill jag plugga vidare, tänker att det vore kul att bli elingenjör.

Har du något tips till de som väljer gymnasium nu?

Om jag skulle tipsa de som väljer skola till hösten skulle jag säga: Tänka igenom ditt val, se till att du är vaken under genomgångarna och försäkra dig om att detta är vad du vill fortsätta med.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma?

Ni borde välja Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma eftersom lärarna är trevliga, erfarna, punktformiga. De är strikta med vad som är viktigt och motiverande! De hjälper till där det behövs.

Ikon som ska efterlikna en glödlampa

Elteknik

Här kan du läsa mer om El- och energiprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma.

Om mig

Namn: Nadir

Program: El och Energi

Inriktning: Elteknik

Alla Elevberättelser

El och Energi finns på följande skolor

Nadir om Elteknik finns även på följande skolor