[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Frisör, barberare, hår- och makeupstylist?

My, elev på Praktiska Gymnasiet Luleå

Frisör är något jag alltid kunnat se mig göra

My Lönnberg går andra året på hantverksprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Luleå. Hon har valt inriktningen frisör. Vi frågade My vad hon tycker om skolan och sin utbildning.

Varför valde du ditt program och skolan?
Jag tycker om att hålla på med hår och att arbeta med händerna. Praktiska Gymnasiet passade bra eftersom att jag får möjlighet att vara på en arbetsplats och lära mig yrket, istället för att bara ha undervisning i skolan.

Berätta lite kort om din utbildning.
I ettan var vi på vår APL-plats en dag i veckan. Nu i tvåan har det utökats till tre dagar i veckan, vilket är roligt! Resten av veckan har vi lektioner med vår frisörlärare och gymnasiegemensamma ämnen. Vi har både praktiska och teoretiska prov.

Hur är lärarna på skolan?
Jag tycker att lärarna överlag är jättebra. Vi brukar få bra uppgifter där vi får visa vad vi kan på olika sätt. Lärarna är duktiga på att anpassa undervisningen efter varje elevs individuella behov.

Vilket är ditt drömjobb?
Frisör är något jag alltid kunnat se mig göra. I nuläget vill jag inte plugga vidare efter studenten utan satsa på att bli behörig frisör.

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?
Min klass fick jobba med ett musikalprojekt tillsammans med elever från en annan skola.

Vad är det bästa med att vara ute på APL?
Jag får lära mig väldigt mycket på salongen. Det är roligare än att bara lära sig teoretiskt i skolan. Jag får ta emot kunder, klippa och färga, göra beställningar och ställa upp nya produkter. Sen är det mycket annat som kanske inte lika kul som att sopa golv eller städa. Men det är sånt som ska göras på en salong. Det är sällan det inte finns något att göra så dagarna går rätt fort.

 
Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Luleå?
För att det är mycket praktik vilket är roligt och lärorikt. Och för att lärarna är bra på att anpassa sig efter eleverna.

Om mig

Namn: My Lönnberg

Program: Hantverk

Inriktning: Frisör, barberare, hår- och makeupstylist

Alla Elevberättelser

Hantverk finns även på följande skolor

My om Frisör finns även på följande skolor