[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Försäljning och Service?

Ludwig, elev på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Det bästa med min APL är att jag får hjälpa människor

Ludwig Blomster läser andra året på Försäljning och serviceprogrammet. Han valde Praktiska Gymnasiet Kungsbacka för att få möjlighet till mycket APL och träffa nya människor.

– Jag har alltid varit social, och i samband med kommunikation och praktik så kände jag att det skulle passa mig. Nu i tvåan har vi praktik tre dagar i veckan, sen läser vi samhällskunskap och idrott. På fredagar brukar vi få olika uppgifter, som hur man bemöter upprörda kunder eller lära oss säljtekniker.

Lärarna på skolan tycker han är bra, och trots att skolan är liten så finns allt som behövs.

– Skolan är som ett litet kontor, det och de små klasserna gör att vi kommer närmare lärarna. De kan sitta hos oss och fråga om uppgifter på ett mer personligt sätt. Eleverna som går här är väldigt olika, vi brinner för det vi gör och jobbar så nära varann att vi dras till varann.

Efter studenten är Ludwig färdigutbildad butikssäljare och kan jobba med många yrken inom försäljning och service. Han har sin APL på SATS där arbetsuppgifterna kan vara allt från barnpassning, att hjälpa till på mässor eller att hålla lokalerna rena och fräscha. På SATS får Ludwig möjlighet att skapa en personlig kontakt med medlemmarna genom att prata med dem och ställa frågor om vad de ska träna idag eller vad de ska göra till helgen. 

– Det är lite av ett drömjobb att få jobba så nära både kunder och personal, och det bästa med min APL är att jag får hjälpa människor att komma igång med träningen. Jag får se hur de kommer tillbaka varje dag och hur de utvecklas, det är en process där jag kan bidra för att hjälpa dem att nå sina mål. Jag kommer var nöjd med mina studier när jag gjort mitt bästa och blivit anställd innan studenten. Jag vill känna att folk litar på mig och därför ger mig ansvar på en arbetsplats.

Ikon som ska efterlikna en kundvagn

Försäljning och service

Här kan du läsa mer om Försäljning och serviceprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Kungsbacka.

Om mig

Namn: Ludwig Blomster

Program: Försäljning och service

Inriktning: Försäljning och Service

Alla Elevberättelser

Försäljning och service finns på följande skolor

Ludwig om Försäljning och service finns även på följande skolor