[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Frisör, barberare, hår- och makeupstylist?

Jennifer, elev på Praktiska Gymnasiet Nacka

Vi är som en familj i klassen

Jennifer går andra året på Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Nacka, hon läser till Frisör/Barberare och trivs jättebra på skolan. Hennes praktiktid sammanfattar hon som lärorik och väldigt rolig, och det bästa är när hon får ta emot egna kunder.

Varför valde du att gå just Hantverksprogrammet?

Jag valde Hantverksprogrammet och frisörinriktningen för att jag är väldigt intresserad av mode, hår och makeup. Jag har alltid varit duktig på att arbeta praktiskt med händerna. Jag valde programmet också för att det är mycket praktik och för att man har stora möjligheter till att få ett jobb efter examen. Jag är jättenöjd med mitt val! Man får lära sig nya saker hela tiden och det blir aldrig tråkigt!

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Nacka? 

Jag gillar skolan för det är en bra och mysig miljö och lärarna är väldigt schyssta. Det märks att lärarna gillar det de gör, och de ger mycket individuell hjälp så att man förstår vad man ska göra. Klassen är omtänksam och härlig! Vi har en speciell känsla och bryr oss om varann, som en liten familj. Det finns stor acceptans i klassen och alla får vara sig själva.

Hur är det att vara ute på praktik (APL), vad får du göra?

Praktiken är jättekul och lärorik. Man får känslan av hur det kommer att vara senare när man kommer ut i arbetslivet vilket är bra. På min praktikplats får jag ta emot egna kunder och hjälpa frisörerna som arbetar där. Jag får också städa och se till att salongen är ren och fräsch för kunderna. 

Vad vill du göra efter studenten? 

Efter studenten skulle jag jag vilja jobba på min praktikplats. En av mina kollegor på praktikplatsen planerar att starta en egen salong och har frågat ifall jag vill börja där efter examen, och det låter väldigt intressant! Som det är nu tror jag inte att jag kommer plugga vidare eftersom jag är helt säker på att jag vill jobba som frisör eller barberare. Jag kommer eventuellt att gå någon kurs kopplat till frisöryrket.

 

Jennifer, elev på Praktiska Gymnasiet Nacka

Vad är det roligaste du gjort under Frisör- och barberarutbildningen?

Att få ta egna kunder är bland det roligaste att göra, och när vi gjorde historiska frisyrer i kursen Tradition och utveckling, Epoker. Att få umgås med klassen och när vi åkte på studiebesök till en frisörgrossist och fick handla produkter var också kul!

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Mitt tips är att testa att vara elev för en dag på det program du är intresserad av, ta reda på så mycket du kan för att få bästa förutsättningarna när du väl börjar.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Nacka?

Det är en rolig skola med bra lärare och man får göra mycket praktiska saker eftersom det är en praktisk skola, man lär sig väldigt mycket! Det är jättekul att gå här 😀

Ikon som ska efterlikna en sax

Frisör och Barberare

Här kan du läsa mer om Hantverksprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Nacka.

Om mig

Namn: Jennifer

Program: Hantverk

Inriktning: Frisör, barberare, hår- och makeupstylist

Alla Elevberättelser

Hantverk finns även på följande skolor

Jennifer om Frisör och Barberare finns även på följande skolor