[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Personbil?

Jag drömmer om att ha en egen verkstad

Iyad studerar sitt andra år på Praktiska Gymnasiet Borås och utbildar sig inom Fordon och Transport med inriktning på Personbil. En bra skolmiljö, hjälpsamma lärare, lärorika praktikperioder och god mat gör Iyad väldigt nöjd med sitt gymnasieval.

Varför valde du Fordon och transport på Praktiska Gymnasiet Borås?

— Jag har alltid varit intresserad av bilar och när jag fick höra att Praktiska Gymnasiet Borås erbjöd mycket praktik kände jag att det var rätt val för mig. Programmet passar mig perfekt eftersom jag får arbeta och utbilda mig inom mitt intresse för bilar. Det är toppen att kunna börja jobba efter studenten också, jag tycker det är bra miljö mellan elever och lärare här och det gör att jag trivs väldigt bra.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Borås?

— På min utbildning lär jag mig massor. Vi får en väldigt bred kunskap om bilar, från det mest grundläggande som att byta däck till att laga motorn och byta växellåda. Dessutom är lärarna här är mycket trevliga och det gör att jag trivs bra. Verkstaden är också toppen, det är en bra miljö och den är uppbyggd som en riktigt verkstad med rätt verktyg och material. Det gör att vi lär oss på bästa sätt. Alla i min klass är väldigt snälla och roliga också.

Vad drömmer du om att göra efter studenten?

Jag drömmer om att starta eget företag, min egna verkstad där jag kan sälja och transportera bilar. Jag vill jobba praktiskt med händerna som bilmekaniker och det får jag alla förutsättningar till att göra här på skolan. Efter studenten kan man exempelvis jobba på bilbesiktning eller som personbilsmekaniker, det finns stora möjligheter för det. Eller som mig, om man vill satsa på att starta egen verkstad.

Vad är det bästa med att vara ute på praktik och vad får du lära dig?

— Det bästa är när man lyckas uppnå något som man kanske tyckt varit svårt i skolan när vi övat i verkstaden. På min praktik får jag arbeta med bilar, jag byter däck, lagar dörrar och fönster och mycket mer därtill. Man lär sig alltid något nytt.

Skulle du rekommendera Praktiska Gymnasiet Borås till andra?

— Jag skulle absolut rekommendera skolan och programmet till nya elever. Man lär sig väldigt mycket nytt i praktiskt utförande, det är en bra miljö här. Det finns lärare som gör att man trivs och det serveras alltid god mat.

Ikon som ska efterlikna en personbil från sidan

Fordon och transport

Här kan du läsa mer om Fordon- och transportprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Borås.

Om mig

Namn: Iyad

Program: Fordon och transport

Inriktning: Personbil

Alla Elevberättelser

Fordon och transport finns även på följande skolor

Iyad om Fordon och Transport finns även på följande skolor