[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Vård och Omsorg?

Ibrahim på Vård och omsorg Praktiska Gymnasiet Kalmar

Jag vill bli tandläkare

Ibrahim går andra året på Praktiska Gymnasiet i Kalmar där han studerar Vård och omsorg. Ibrahim tycker att det bästa med att plugga på den här skolan är möjligheten till mycket praktik och att lärarna alltid hjälper eleverna på ett individanpassat sätt.

Varför valde du Vård och omsorg?

Dels för att det alltid finns jobb inom den här verksamheten och det är skönt. Sedan är jag en hjälpsam som gillar träffa andra människor, jag är väldigt social och gillar att möta människor i alla åldrar. Jag mår bra av det. Det är en liten skola där lärarna alltid finns tillgängliga att hjälpa oss elever, lärarna är väldigt snälla också. Det ingick även mycket praktik i utbildningen och det var även därför jag valde att plugga här.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet i Kalmar?

På min utbildning lär vi oss mycket om hur vi pratar och bemöter folk på ett trevligt och bra sätt. Vi över mycket praktiskt på skolan men sedan är vi ute på praktik och lär oss hur man jobbar inom Vård och omsorg på riktigt. Jag tycker våra lärare på skolan är jättesnälla, de lär alltid ut till oss på bästa sätt för varje elev. Till exempel kan vi välja om vi vill sitta i klassrummen, vara själva eller arbeta i grupp. Lärarna gör det som blir bäst för varje elev och det tycker jag är det bästa sättet att lära sig på.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag vill bli tandläkare och därför kommer jag plugga vidare efter studenten. Men jag kan arbeta direkt som undersköterska inom hemtjänsten, på boenden eller på sjukhuset.

Vad har varit roligast på utbildningen hittills?

Jag tycker bäst om praktiken, då lär man sig alltid så mycket nytt. Sedan tycker jag om när vi har grupparbeten! Det har varit roligast.

Hur är det att vara ute på praktik?

Det absolut bästa med praktiken är att man ser verkligheten och yrket med egna ögon utan att en lärare beskriver det i klassrummet. Man lär sig på riktigt och hur man hanterar olika situationer. Jag gjorde min praktik på hemtjänsten där jag fick hjälpa patienterna med behov i vardagslivet, som att fixa frukost, handla, städa, hjälpa dem på toaletten.

Skulle du rekommendera Praktiska Gymnasiet i Kalmar till nya gymnasieelever?

Det skulle jag absolut göra, jag tycker det är jättebra att gå här. Man kommer in i gemenskapen och blir delaktig i allt som händer på skolan. Man får stor möjlighet att påverka och bestämma hur man vill lägga upp sina studier, lärarna är alltid där för oss vilket jag tycker är jättebra.

Ikon som ska efterlikna ett hjärta

Vård och omsorg

Här kan du läsa mer om Vård och omsorgsprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Kalmar.

Om mig

Namn: Ibrahim

Program: Vård och omsorg

Inriktning: Vård och Omsorg

Alla Elevberättelser

Vård och omsorg finns på följande skolor

Ibrahim om Vård och omsorg finns även på följande skolor