[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Försäljning och Service?

Hamilat, elev på Praktiska Gymnasiet Skövde

Det bästa av två världar; teori och praktik

Hamilat går andra året på Försäljning och serviceprogrammet på Praktiska Gymnasiet Skövde. På utbildningen får hon lära sig allt om affärsutveckling, service, inköp och kundbemötande samtidigt som hon kombinerar praktik med teori.

Varför valde du Försäljning och service på Praktiska Gymnasiet Skövde?

Innan jag började på Praktiska gick jag IB programmet (International Baccalaureate) men där kom jag till insikten av att jag inte enbart ville plugga teori, utan jag ville också jobba och få praktiska erfarenheter av det jag utbildar mig till. När jag gjorde lite undersökningar om vilka andra gymnasium som fanns hittade jag Praktiska Gymnasiet Skövde, jag insåg direkt att Försäljning och service var något som passade mig väldigt bra och något jag vill arbeta med i framtiden.

Varför passar programmet dig?

Försäljning och service passar mig väldigt bra därför att jag älskar att jobba med människor, både med kollegor och kunder. Jag är en positiv och glad person som alltid driver på, eftersom Praktiska Gymnasiet Skövde erbjuder så mycket praktik får jag möjlighet att utöva yrket på riktigt i kombination med studier. Därför passar programmet mig och jag är mycket nöjd.

Hur är det att plugga på Praktiska Skövde?

På min utbildning lär vi oss bland annat om affärsutveckling, servicekunskap, inköp och kommunikation. Vissa kurser är hälften teori och hälften praktiska moment, i skolan lär vi oss det teoretiska och sen utöver vi det praktiskt på praktiken. Lärarna här är riktigt bra, de hjälper oss väldigt mycket med allt vi behöver. Lärarna ser också alltid till att vi har rätt resurser, att det finns tillräckligt med tid så det inte blir någon onödig stress eller att saker krockar. Man kan alltid vända sig till lärarna med frågor, de hjälper och förklarar alltid vad som behövs om man vill nå högre betyg. Jag tycker vi har väldigt bra lokaler också, de är bekväma och mysiga. Eftersom det är en mindre skola är vi också färre elever i varje klass, det gör att man känner alla och blir kompis med de allra flesta. Vi har väldigt bra stämning här på Praktiska Gymnasiet Skövde.

Vad drömmer du om att få göra efter studenten och vilka möjligheter finns?

Jag drömmer om att bli Executive Assistant (chefsassistent) inom mode! När man tagit sin examen kan man välja att plugga vidare eller jobba på sin praktikplats om de erbjuder en tjänst, vilket de flesta gör. Det finns många möjligheter efter man gått den här utbildningen.

Tror du att du kommer plugga vidare?

Ja, jag kommer vilja plugga vidare efter studenten. Jag vill rikta mig mot English Studies eftersom Engelska är mitt modersmål, jag vill förbättra mina språkkunskaper ännu mer för att kunna få mitt drömjobb.

Vilket är ditt bästa minne från utbildningen?

Mitt bästa minne är från när jag började på min praktikplats. Jag hade rätt låga förväntningar och trodde inte det skulle vara så kul, men jag blev otroligt överraskad över hur roligt jag tyckte det faktiskt var! Jag älskar mitt jobb samtidigt som jag får gå i skolan och lära mig ännu mer om det.

Vad är det bästa med att vara ute på praktik och vad får du lära dig?

För mig är det att få vara tillsammans med mina kollegor, vi har alltid så roligt när vi jobbar ihop och det är alltid kul på rasterna när vi får umgås. Jag älskar att bemöta kunder och få hjälpa dem med vad behöver. Det roligaste är när man känner att man är duktig på det man gör och känner sig bekväm och trygg i sin roll. Då flyter allt på och det blir extra roligt! På min praktik får jag prova på väldigt många olika arbetsuppgifter, bland annat står jag i kassan, jag inventerar, arbeta med varuhantering, hjälper kunder, viker kläder och göra snyggt i butiken. En av de roligaste uppgifterna är att jag får hjälpa till att ta fram idéer på hur vi ska dekorera butiken och göra snyggt i skyltfönsterna.

Skulle du rekommendera Praktiska Gymnasiet och Försäljning och service till andra?

Jag rekommenderar absolut min skola till andra. Känner man att det är för mycket att gå till skolan och sitta i ett klassrum 5 dagar i veckan utan hellre vill göra något användbart av sin tid ska man söka till Praktiska Gymnasiet Skövde. Vi är på praktik 2-3 dagar i veckan och sen är vi i skolan resterande dagar. Dessutom kan man bestämma lite själv hur mycket tid man behöver för vissa uppgifter, man får mycket frihet och ansvar. Gillar man att arbeta praktiskt så ser jag ingen anledning till att inte välja den här skolan. Man får det bästa av två världar, både teori och praktik. Jag tycker även man ska välja Försäljning och service om man tycker om entreprenörskap och handel, man lär sig allt om hur man driver en butik. Genom praktiken får man erfarenhet av yrket man pluggar till också.

Ikon som ska efterlikna en kundvagn

Försäljning och service

Här kan du läsa mer om Försäljning och serviceprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Skövde.

Om mig

Namn: Hamilat

Program: Försäljning och service

Inriktning: Försäljning och Service

Alla Elevberättelser

Försäljning och service finns på följande skolor

Hamilat om Försäljning och service finns även på följande skolor