[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Handel och service?

Porträtt på Emelie Nilsson.

" Jag får möjlighet
att starta företag "

Jag heter Emelie Andersson och går på Praktiska Gymnasiet Malmö City, mitt program är Handel och administration. Handelsprogrammet är specificerat på kundbemötanden och hur man ska vara en bra ledare och försäljare. Vi arbetar därför mycket öppet i klassrummet och alla får vara med och prata öppet.

Vi pluggar och lär oss på ett väldigt modernt sätt som får oss som elever att vilja lära oss mer. Lärarna är väldigt öppna med oss elever vilket leder till att vi elever har ett stort förtroende för dem, vi har tydliga kurser och gemensamma genomgångar vilket gör att
vi lär oss mer. APL är väldigt viktigt för oss eftersom de flesta av våra kunskapskrav endast går att uppnå på praktik, därför gäller det att sköta det. Jag tycker praktik är roligt och lärorikt eftersom att man får verkliga kunskaper som man kommer ha nytta av plus att man oftast får en anställning direkt efter vilken är grymt!

Lärarna är underbara och jordnära och lär oss på rätt sätt. Min klass är mysig och rolig, alla är nära varandra just på grund av att man alltid deltar tillsammans. Ett av det roligaste under utbildningen har varit UF och hur vi har fått lära oss om saker och ting i klasserna. Efter studenten har jag möjlighet att starta upp eget företag som kommer hänga ihop med mitt UF företag. Mitt drömjobb är att få ta hand om människor, vilket kan vara allt från bra service på restaurang till att stå som vakt på en flygplats.

Jag hade rekommenderat denna skolan till någon som vill ha jobb direkt efter skolan men även till dem som vill jobba praktiskt. Kämpar man för sina mål kan jag garantera att man får en bra utbildning och mycket erfarenhet.

Vem är jag?

Namn: Emelie Andersson

Program: Handelsprogrammet

Inriktning: Handel och service

Alla Elevberättelser