[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Djurvård?

Elin, elev på Praktiska Gymnasiet Trollhättan

Drömjobbet är Djurvårdare

Elin går i årskurs tre på naturbruksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Trollhättan. Hon valde att läsa inriktningen Djurvård eftersom hon har ett stort intresse för djur och natur.

Varför passar Naturbruksprogrammet dig?

För att jag har fått utveckla mina kunskaper inom ämnet Djurvård. Jag är nöjd med mitt val av program då det passade klockrent till mina intressen. 

Vad tycker du om Praktiska Gymnasiet Trollhättan?

Jag trivs superbra i skolan, min klass är trevlig och lokalerna är nya och fräscha. Jag tycker om alla lärare på Praktiska, de är kunniga inom sina ämnen och hjälper samt pushar mig att utvecklas.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Det är väldigt lärorikt med praktik, man har fått en bättre uppfattning om hur arbetslivet ser ut och vad det innebär att jobba. Jag har till exempel fått vattentraska, simma och lasra hundar på ett hund rehab. Jag har just nu praktik på en djurklinik där jag får vara med på operation, blodprovning, röntgen och på labbet. Jag har även haft praktik på två olika djurbutiker där jag fått lära mig mer om olika djurprodukter, för att sedan förmedla vidare denna information till kunder.

Vad vill du göra efter studenten?

Drömmen för tillfället är att plugga vidare till något som har med djurvård att göra. Drömjobbet är Djurvårdare.

Tror du att du kommer plugga vidare efter gymnasiet?

Jag kommer nog plugga vidare hos en Natur och Fauna Vårds utbildning eller djurvårdare utbildning. Detta vill jag göra eftersom de passar bäst med mina intressen och vad jag vill jobba med i framtiden.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på Praktiska Gymnasiet Trollhättan?

Det roligaste jag gjort under utbildningen är nog alla studiebesök vi varit på hos diverse olika gårdar. Det är svårt att välja bästa minnet från gymnasietiden då det finns så många.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Sök till en utbildning som du själv tycker verkar rolig och intressant. Det är mycket mer motiverande att gå till skolan och lära sig om något man faktiskt är intresserad av.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Trollhättan?

Jag tycker man ska söka till Praktiska Gymnasiet Trollhättan om man vill kunna jobba direkt efter studenten. Det är även toppen att kunna gå ur skolan med ett CV fyllt av värdefulla referenser som gör det enklare att hitta ett jobb inom yrket du pluggat.

Ikon som ska efterlikna en hund

Djurvård

Här kan du läsa mer om Naturbruksprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Trollhättan.

Om mig

Namn: Elin Blidmyr

Program: Naturbruk

Inriktning: Djurvård

Alla Elevberättelser

Naturbruk finns på följande skolor

Elin om Djurvård finns även på följande skolor